Info & prijzen

Noordhoff Uitgevers

Animatievideo's
Werkwijze: Strategie ConceptTekeningen en animeren
Noordhoff-Uitgevers_Strategie

Strategie

Inzet op video

Uitlegvideo’s van diverse leraren zijn online razend populair. Dit komt omdat zij naast het huidige lesmateriaal net iets extra’s bieden. Jongeren houden van video’s kijken en dat doen zij niet alleen om vermaakt te worden, maar ook om iets te leren. Noordhoff Uitgevers, Nederlands grootste schoolboekenproducent, zet met de inzet van online video volop in op deze ontwikkeling.

Concept

Thematisering

We zijn gestart met een brainstorm over de look & feel van de video’s. Naar aanleiding daarvan zijn er 10 achtergronden getekend met elk een eigen thema. Denk hierbij aan bijvoorbeeld “Friesland”, “Steden”, “Bos” etc. Afhankelijk van het onderwerp van de video wordt een thema gekozen. Het proces en de video’s kennen een vaste structuur. Zo worden de scripts geschreven door Noordhoff en worden deze vervolgens ingesproken in de studio van Devion. Daarna begint het animatieproces. De video’s hebben een inleiding, middenstuk en slot. In het slot geven we een korte samenvatting van de stof die in de 2-3 durende video is besproken.

Noordhoff-Uitgevers_Concept
Noordhoff-Uitgevers_Animatie

Tekeningen en animeren

Lean and mean

Noordhoff Uitgevers heeft diverse animatiestijlen getest onder scholieren. Waar kijken scholieren het liefste naar en welke stijl zorgt ervoor dat de lesstof het beste blijft “hangen”. Door deze testen konden we een duidelijk format creĆ«ren die Lean and mean genoemd mag worden. De kijker wordt niet te veel afgeleid door de elementen en de stijl, maar de video’s zijn toch aantrekkelijk om te kijken.

Ook e-learning video's laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie