Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Geschiedeniswerkplaats

Animatievideo's
Werkwijze: StrategieConceptOpnames en MontageStopmotion video
geschiedeniswerkplaats_strategie

Strategie

Prikkelen en enthousiasmeren

Geschiedeniswerkplaats is dé methode van Noordhoff Uitgevers voor het vak geschiedenis. Zij geven geschiedenis met een unieke stijl, variërend van verhalend tot meer journalistiek. De methode moet het vak geschiedenis echt tot leven brengen. Daarom kwam Noordhoff Uitgevers bij Devion met de vraag om een creatieve maar duidelijke videostijl te ontwikkelen. De video is gericht op de docenten die gebruik willen gaan maken van de 3e editie van Geschiedeniswerkplaats.

Concept

Stopmotion video

We hebben samen een concept bedacht dat is uitgewerkt met de filmtechniek stopmotion. Deze filmtechniek heeft ons de mogelijkheid gegeven om offline- en online perfect te combineren. Iets dat goed aansluit bij de manier van leren binnen de lesmethode. In de video hebben we gebruikgemaakt van het leer- en werkboek Geschiedeniswerkplaats. Het boek maken we levendig door elementen uit het boek te laten bewegen. Aan het einde van de video maken we ook de vertaalslag naar de digitale leeromgeving.

geschiedeniswerkplaats_concept

Opnames en Montage

Stap voor stap

De opnames hebben plaatsgevonden in onze eigen studio. De camera heeft frame per frame opgenomen. De voorwerpen liggen in eerste instantie in de basissetting en vervolgens veranderen we de houding van het voorwerp met een fractie en wordt er opnieuw één frame geschoten. In de montage hebben we de digitale elementen toegevoegd en de minder interessante onderdelen weggepoetst.

Stopmotion video

Geschiedeniswerkplaats

Ook een stopmotion video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie?