Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
De KNSB
KNSB - Shorttrack
Loading

De KNSB

Uitleg
2D animatie
Intern en extern

Klantwens

Zorg dragen voor een positieve sportcultuur

Schaatsen in wedstrijdverband, hoe steekt dat nou eigenlijk precies in elkaar? Voor een positieve sportcultuur is het belangrijk dat de regels voor zowel deelnemers als toeschouwers duidelijk zijn. Daarom hebben de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) en Devion de handen in één geslagen.

KNSB Video's

De regels visueel uitgelegd
Uitlegvideo Shorttrack
Uitlegvideo Kunstrijden
Uitlegvideo Langebaanschaatsen
Uitlegvideo Inlineskaten
Uitlegvideo ShorttrackHoe werkt de aflossing?

Een diskwalificatie of opgelegde straf kan voor frustratie zorgen. Zeker als je de reden van de strafoplegging of diskwalificatie niet begrijpt. Door de regels inzichtelijk te maken zorgt de KNSB dat er minder vaak onenigheid ontstaat. Daarmee dragen zij bij aan een positieve sportcultuur. Deze video kan in het stadion aan toeschouwers worden getoond. Super handig om zo de spelregels uit te leggen en tegelijkertijd de pauzes mee op te vullen!

Uitlegvideo KunstschaatsenHet verschil tussen paarrijden & ijsdansen

Als toeschouwer kan het lastig zijn het verschil te zien tussen de verschillende vormen van ijsrijden. Devion heeft deze explainer animatie ontwikkeld om hier uitleg over te geven. Het kijken naar een wedstrijd wordt een stuk leuker als je begrijpt wat er op het ijs gebeurt.

Uitlegvideo LangebaanschaatsenLijnoverschrijding visueel uitgelegd

In de snelheid van een wedstrijd is een klein detail soms snel gemist. In een animatievideo bepalen we zelf de snelheid en kunnen we zelfs de kleinste details uitvergroten.

Uitlegvideo InlineskatenWat gebeurt er bij een blauwe vlag?

Bij een ernstig ongeval wordt de wedstrijd geneutraliseerd. Juryleden gaan met een blauwe vlag op de baan staan, het rondebord wordt gepauzeerd en rijders mogen elkaar niet inhalen. Kortom, er gebeurt een hele boel mocht zo'n situatie zich voordoen. Je hoop dit natuurlijk niet mee te maken tijdens de wedstrijd, maar mocht het toch gebeuren dan is het als toeschouwer wel zo prettig om te weten wat er zich precies heeft afgespeeld.

Schaatsles

Daar komt heel wat bij kijken

Wij zijn er eens goed voor gaan zitten. Tijdens een kick-off meeting krijgen we van de KNSB een spoedcursus tot schaatsexperts. Van shorttrack tot kunstschaatsen. Er komt behoorlijk wat bij kijken. De startprocedure, de kruising, lijnoverschrijding, er is genoeg om uit te leggen. Een animatievideo is daarvoor de perfecte tool.

Illustreren & Animeren

Naar de tekentafel

Met alle kennis op zak gaan we naar de tekentafel. We vertalen de merkidentiteit naar visuele en auditieve elementen. We kijken naar kleuren, vormen en de juiste tone-of-voice. Het overdragen van informatie staat centraal, daarom kiezen we voor een minimalistisch design. In de kleuren van de KNSB.

KNSB - Shorttrack - De Start

Uitleg animatievideo
“Het resultaat is met veel enthousiasme ontvangen, door juryleden, fans, maar ook de media. Om dit te bereiken vonden wij in Devion niet alleen een ervaringsdeskundige in de vorm van Sietse, maar vooral een hele betrouwbare partij waarmee wij kunnen samenwerken.” - Jurre Trouw, De KNSB

Ook een animatievideo laten maken?

Doen we graag :)
photo
Bel of mail Arjaan
Info & prijzen