Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Concorde

Animatievideo's
Werkwijze: StrategieConceptIllustratie en AnimerenAnimatievideo
concorde_strategie

Strategie

Internationalisering

Concorde Group is het grootste vertaal- en tolkbureau van Nederland. Zo heeft Concorde tolken, geeft het taaltrainingen en levert het vertalingen. Het vertalen van (complexe) websites doet Concorde door middel van vertaaltechnologie. Dit is dé uitkomst voor het lokaliseren van webshops en websites met snel wisselende content. De technologie en het gemak worden uitgelegd in de explanimation.

Concept

Storytelling

Wanneer een animatievideo puur de werking  van een online systeem moet vertellen is het gevaar dat een video slaapverwekkend wordt. Een systeem kan dan nog zo innovatief of handig zijn, aandacht van de kijker krijgen is niet eenvoudig. Om deze aandacht te krijgen en te houden is er een verhaal bedacht van een fictieve webshop die na Nederland nu de rest van de wereld probeert te veroveren. De webshop met prachtige broeken maakt gebruik van de vertaaltechnologie van Concorde en laat de voordelen zien.

concorde_concept
concorde_tekenen-en-animeren

Illustratie en Animeren

Kleurgebruik

In de video is gebruik gemaakt van neutrale kleuren. Dit zorgt ervoor dat de video door Concorde voor meerdere labels ingezet kan worden en langdurig bruikbaar blijft. De stijl is een “platte” animatie. Hier is bewust voor gekozen om het verhaal van Concorde zo begrijpelijk mogelijk te kunnen vertellen. Hierdoor zijn er geen extreme details in de illustraties te vinden en zijn de overgangen tussen de verschillende scènes rustig.

Animatievideo

Concorde

“Wij zijn heel erg blij dat het Devion gelukt is ons proces van complexe websitevertalingen helder uit te leggen in deze explanimation. De samenwerking met Devion verliep van briefing tot eindresultaat heel vloeiend.” - Yvette Westra, Marketing Manager - Concorde Group

Ook een animatievideo laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie