Info & prijzen

AB Vakwerk

Bedrijfsfilms
Werkwijze: StrategieConceptOpnamesDe video

Strategie

De verhalen van toen

Om nieuwe medewerkers van AB Vakwerk te informeren over de oorsprong van het bedrijf is Devion gevraagd om een mini documentaire te maken. Daarbij kwam duidelijk de vraag om niet in te spelen op cijfers en jaartallen, maar de oud bestuurders te vragen naar hoe zij die periodes hebben beleefd. En hoe hun keuzes van toen nog steeds van invloed zijn op de dagelijkse werkzaamheden van nu.

Concept

Helden van AB-vakwerk

De documentaire is conceptueel zo opgebouwd dat de zogenoemde “helden” van AB Vakwerk (oud bestuurders) hun verhalen vertellen. Naast de helden zijn er medewerkers ingezet om hun verhalen te bevestigen. De kijker krijgt op deze manier sympathie met de helden. De verhalen zijn zo gekozen dat ze allen bijdragen aan drie AB Vakwerk waardes: (1) Menselijk, (2) Mentaliteit en (3) Vakwerk.

Opnames

Bij de mensen thuis

Voor de opnames is een driekoppige crew bij de bestuurders langs geweest. Hier is heel bewust gekozen om alleen die verhalen te laten vertellen, die bijdragen aan het concept en de drie waarden van AB Vakwerk. Omdat er weinig oud beeldmateriaal beschikbaar was, zijn tussen de interviews door shots ingezet die de emotie van het verhaal versterken.

De video

De verhalen die AB Vakwerk hebben gemaakt

Ook een documentaire laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.