Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Video toepassen bij E-learning

De diversiteit en kwaliteit van leeromgevingen zijn erg uiteenlopend. Ondanks dat elke leeromgeving een eigen insteek heeft, zo zijn er leeromgevingen voor bedrijfsopleidingen of voor bijvoorbeeld het onderwijs, is het gebruik van video een versterking voor vrijwel elk e-learning systeem.

Video toepassen bij E-learning

E-learning video’s

Video’s worden bij online leeromgevingen grofweg voor twee verschillende doelen ingezet. De eerste variant richt zich op het gebruiksgemak van het systeem. Deze videoproducties maken de gebruiker wegwijs door het systeem. De tweede variant zijn video’s die echt een bijdrage hebben in de online leeromgeving van de gebruiker. Deze video’s zijn een toevoeging op de leerstof. De gebruiker bekijkt bijvoorbeeld een video over brandveiligheid of beroepsethiek en moet aan de hand van de video vragen beantwoorden. Hoe zet je deze video’s nu effectief in op je leeromgeving?

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Tips voor de inzet van video bij E-learning

E-learning video’s zijn specifieke video’s en hebben duidelijke kenmerken. Hieronder een aantal tips voor het gebruik van video’s in een online leeromgeving.
1. Keep it simple
Gebruikers van online leersystemen krijgen vaak een overdosis aan informatie. Zorg dat de e-learning video’s niet een belasting worden, maar een toevoeging op de overige content.

2. Herkenbaarheid
Scenes die herkenbaar zijn met wenselijk of niet wenselijk gedrag. Door een scene uit te vergroten op een grappige manier wordt iets duidelijk.

3. Interactie
De e-learning video’s moeten interactief zijn. Op deze manier betrek je de kijker optimaal bij de leerstof. Laat de kijker zelf keuzes maken middels invulformulieren of buttons.

4. Bereikbaarheid
Voor een optimaal effect adviseren wij om de video’s niet alleen beschikbaar te stellen in het e-learning systeem, maar ook middels het intranet van de organisatie, social, website, nieuwsbrieven en andere locaties. Belangrijk hierbij is dat de video zo gecomprimeerd wordt dat deze op vrijwel elke locatie eenvoudig te bekijken en te downloaden is.

5. Concepting
Video concepting is belangrijk om de video’s daadwerkelijk een toevoeging te laten zijn op het systeem en de leerstof. Werk van te voren een script uit dat passend is bij de leerstof en look & feel van de organisaties die daarmee gaan werken. Wat wil je uitstralen en wat gaat de tone-of-voice worden. Zo versterken de video’s niet alleen inhoudelijk het e-learning systeem, maar dragen zij ook bij aan de merkherkenning.

Een e-learning video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Instructievideo's Video stimuleert leren Dus erg geschikt voor basisonderwijs
BLOG / Videoproductie Videomarketing uitbesteden of toch in eigen huis produceren? Hier je antwoord..