KennismakenKennismaken
Whitepaper    The Devion Way

Onze whitepaper biedt een diepgaande kijk op onze visie en werkwijze. We delen niet alleen onze methoden, maar ook voorbeelden uit de praktijk die de effectiviteit van onze strategieën illustreren.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kennismaken

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen met video? Of wil je meer weten over onze werkwijze en prijzen? Vul het formulier in en we nemen contact met je op. Samen ontdekken we hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten voor jullie organisatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Of je nu een vraag hebt, meer informatie wilt of benieuwd bent naar hoe we kunnen samenwerken?

Laten we samen sparren over hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Info & prijzen

Ontdek welk type animatie het beste bij je boodschap en organisatie past. Vul hiernaast de velden in en wij informeren je over stijl, vorm en prijzen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk
Ontdek

Wat is stop motion?

Stop-motion is een film- of videotechniek waarmee je een film maakt aan de hand van individueel gemaakte foto’s, die achter elkaar worden afgespeeld.

Wat is stop motion?

Het is een tijdrovend werkje om op deze manier een volledige film of animatievideo te maken, al hangt dit natuurlijk van de lengte af. Een speelfilm van 90 minuten kan zo een jaar duren maar een creatieve social, promotie- of branding video van 1 à 2 minuten is nog te doen.

Een stop motion video wordt ook wel stopframe-animatie genoemd, wat slaat op de losse frames (beelden) die (als foto’s) worden vastgelegd.

Hoe werkt stop motion?

Net zoals bij een (traditionele) animatievideo en simpelweg bij video in zijn algemeenheid ontstaat er bij stop motion bewegend beeld doordat losse, stilstaande beelden snel na elkaar worden afgespeeld. In tegenstelling tot een ‘normale’ film of video maakt de gebruiker deze losse beelden echter allemaal individueel.

De beweging moet dan beeldje voor beeldje door de maker gecreëerd worden, door de positie (of gezichtsuitdrukking) van het personage of het object voor iedere foto steeds een heel klein beetje te veranderen.

Waarom stop-motion gebruiken?

Voor stop motion video’s geldt – om te beginnen – hetzelfde als voor de meeste animatievideo’s geldt: het is ideaal om in te zetten wanneer het gebruik van mensen of werkelijke situaties mogelijk te ‘direct’ of ongemakkelijk is.

Maar stop-motion gaat een stapje verder. Het maken van een stop motion is bijzonder tijdrovend en moet dus ook iets extra’s bieden. En dat doet het ook.

Voor een deel biedt juist dat arbeidsintensieve aspect de meerwaarde bij stop motion animatie, aangezien je het (liefdevolle) hand- en mensenwerk er duidelijk in terugziet. De bewegingen zijn vaak minder vloeiend en de continuïteit is niet helemaal perfect, maar de kijker ziet en waardeert hierdoor juist meer de hand van de maker in de video.

Ook het feit dat je echte materialen – zoals klei, textiel of legosteentjes – terugziet in de animatie geeft stop motion vaak een authentieker karakter dan 3D- computeranimatie. Het lijkt warmer, menselijker…. en gewoon creatiever. Al hoeft dit natuurlijk niet het geval te zijn.

Wil je weten hoe wij de maximale potentie van video benutten?

Download whitepaperDownload whitepaper
BackgroundBall
BackgroundBall