Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een recruitmentvideo?

Betekenis

Wat is een recruitmentvideo?

Een recruitmentvideo is een video die is bedoeld om sollicitanten en werkzoekenden aan te trekken voor een (type) functie binnen een specifiek bedrijf of bepaalde branche.

Wat is een recruitmentvideo?

Recruitmentvideo betekenis

In een recruitment of wervingsvideo probeert een bedrijf of organisatie potentiële sollicitanten te informeren en enthousiasmeren over een openstaande vacature. Maar het kan ook om een serie vacatures gaan in een bepaalde branche, waarbij de video bijvoorbeeld gemaakt en gepubliceerd is in opdracht van een recruitment- of werving & selectiebureau.

Waarom een recruitment video?

Een vacature of functie kun je ook belichten met behulp van een traditionele, tekstuele advertentie. Maar een recruitment video heeft duidelijk meerwaarde. De kracht van video is dat je een kijker iets van dichtbij kan laten meemaken.

Je kunt een werkzoekende in een video het gevoel geven dat hij ter plekke rondloopt op zijn mogelijk toekomstige werkplek, een persoonlijk gesprek heeft met zijn mogelijke medewerkers en je kunt hem een goed beeld geven van de heersende sfeer en cultuur.

Dat is allemaal ontzettend belangrijk want je brengt een groot deel van je dag – en leven – door op je werk en dan moet het wel bij je passen en goed en vertrouwd voelen; bijna als thuis. En net een recruitment video kunnen bedrijven perfect hun identiteit als merk en werkgever communiceren.

Recruitment of employer branding video?

In een recruitment video moet je natuurlijk meer tonen dan alleen de sfeer en identiteit van een bedrijf en ga je ook wel echt inhoudelijk in op de openstaande functie. Gaat het niet of nauwelijks om een vacature maar vooral om het doeltreffend communiceren van het imago van een organisatie – als werkgever – dan spreek je eerder over een employer branding video.

Succesvolle video voor HR? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor HR
  • Hoe haal ik toptalent binnen met video?
  • Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie?
  • Hoe betrek je medewerkers bij jouw video?
Video's bekijken
Hoe haal ik toptalent binnen met video? 6 minuten
Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie? 3,5 minuut
Hoe betrek je medewerkers bij jouw video? 2,5 minuut
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Een recruitment video heeft een sterke informatieve component en kan heel gericht, vanuit elke mogelijke invalshoek een werkzoekende informeren over de functie-eisen en kenmerken van de baan.

Voordeel van een recruitment video: jouw onderscheidende karakter

Een van de grootse voordelen van een recruitment video is dat je echt jouw eigenheid als werkgever kunt overbrengen; ook als het om een specifieke functie gaat. Voeg een snufje humor toe, een rustgevend muziekje, of hou het mooi oprecht en to-the-point. Maakt niet uit, zolang het maar echt uitstraalt wie je bent.

Daarvoor kun je animatie gebruiken, live action of een combinatie en heb je vele mogelijke stijlen tot je beschikking.

Meetbare recruitment video: de basis voor je recruitment marketing

Een recruitment video kun je heel gericht inzetten, op de juiste kanalen, zodat hij gezien wordt door de juiste doelgroep. Vervolgens meet en analyseer je de videostatistieken, zodat je weet of je goede resultaten bereikt en kunt verbeteren als dit niet zo is. En als je niet weet hoe je dit aanpakt, zijn er kundige video agencies die je hierbij kunnen helpen.

Meer weten over recruitmentvideo's?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank