Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een jaarverslag-video?

Betekenis

Wat is een jaarverslag-video?

Een jaarverslagvideo – of video-jaarverslag – is een specifiek type bedrijfsfilm waarin de hoofdlijnen van een jaarverslag worden beschreven.

Een jaarverslag bestaat uit de jaarrekening (financiële cijfers van dat jaar) en de toelichting op de jaarrekening. Hierin geef je informatie over onder andere marketingstrategieën, successen, doelstellingen en toekomstplannen.

jaarverslag-video

Een jaarverslag kan voor verschillende doelgroepen bedoeld zijn, zoals interne medewerkers, de klant of de aandeelhouders. Iedere doelgroep moet op zijn eigen manier benaderd worden en heeft baat bij een ander soort informatie. Met een jaarverslagvideo kun je iedere betrokkene op een aansprekende manier informeren over het jaarverslag.

Waarom een jaarverslag-video?

Veel mensen vinden het saai om een heel jaarverslag met cijfers en strategieën te lezen. Door de highlights van een jaarverslag te verwerken in bijvoorbeeld een animatievideo, maak je een jaarverslag voor een breder publiek toegankelijk. Door cijfers te ondersteunen met aantrekkelijke animaties zal de boodschap beter overkomen en zal een breder publiek kennismaken met de kernboodschap van het jaarverslag.

Het effect van een jaarverslagvideo

Een jaarverslagvideo is een mooi hulpmiddel om je publiek kennis te laten maken met de highlights van het jaarverslag. Papieren jaarverslagen worden nogal eens opzijgelegd. Door een jaarverslagvideo te maken zal een grotere groep mensen open staan voor de informatie die gegeven wordt.

Meer weten over jaarverslagvideo's?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank