Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een explanimation?

Betekenis

Wat is een explanimation?

Een  explanimation is een uitleganimatie, oftewel een geanimeerde uitlegvideo. Het woord ‘explanimation’ is een combinatie van de woorden ‘explanation’ en ‘animation’.

Een van de grootste krachten van animatie is de mogelijkheid tot het laagdrempelig overbrengen van informatie, zodat iedereen het goed begrijpt. Een explanimation video wordt meestal gebruikt om processen, instructies, handleidingen en/of mededelingen te visualiseren.

explanimation

Explanimation voorbeelden

Explanimations zijn vaak praktisch en concreet. Ze kunnen gebruikt worden om te visualiseren hoe er gestemd moet worden bij verkiezingen, of om te laten zien welke stappen de kijker moet nemen om een product in een webshop te bestellen. Maar bijvoorbeeld ook om te tonen hoe zo’n product na ontvangst in elkaar gezet moet worden.

Het succes van een explanimation

Doordat veel communicatie tegenwoordig digitaal gaat en er daardoor veel meer kans op onduidelijkheid ontstaat, zie je dat steeds meer organisaties vertrouwen op de de kracht van een explanimation.

Mensen kijken graag naar bewegende content en wanneer ze daarmee op een duidelijke en aantrekkelijke wijze geholpen kunnen worden, verbetert dat niet alleen de ervaring van de kijker met het product maar ook die met het merk en de organisatie.

Belangrijk bij het inzetten van een explanimation is het kiezen van het juiste moment. De kijker moet voldoende voorkennis hebben en echt behoefte hebben aan de gepresenteerde informatie en boodschap.

Meer weten over explanimations?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank