Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een employer branding video?

Betekenis

Wat is een employer branding video?

Een employer branding video is een video waarin je jezelf als werkgever optimaal presenteert aan mogelijke sollicitanten; of aan je eigen medewerkers.

Een employer branding video is nauw verwant aan een recruitmentvideo – of wervingsvideo – maar legt meer de nadruk op de werkgever dan op een eventueel beschikbare functie.

wat is een employer branding video?

Employer branding video betekenis

Met een employer branding video heb je als doel om potentiële werkzoekenden of je personeel een zo krachtig, positief en authentiek mogelijk beeld van jouw organisatie te geven.

Deze video of serie video’s kun je plaatsen op je website of social media kanalen en kan verschillende soorten doelgroepen in verschillende fases van hun ‘employee journey’ aanspreken.

Employer branding video soorten

De eerste gedachte bij een employer branding video is dat je er sollicitanten mee wilt aantrekken. Dat kan, maar is lang niet de enige mogelijke toepassing. En ook binnen die doelgroep-omschrijving heb je verschillende soorten sub-groepen.

Situaties waarin je een employer branding video kunt gebruiken:

 • Het ‘plaatsen van een zaadje’ in de hoofden van (mogelijk) toekomstige sollicitanten

 • Hierdoor krijgen mensen een positief beeld van jou (als werkgever), zonder dat je ze meteen vraagt om te solliciteren naar een baan. 

Bijvoorbeeld door een beursvideo te maken met een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf; een komische video op social media van je personeel; of een ludieke, milieuvriendelijke of maatschappijbewuste actie


 • Mensen in jouw branche vragen om jouw bedrijf te overwegen

 • Als mensen naar een baan op zoek zijn, kun je ze met een employer branding video op ideeën brengen, zonder daarbij een vacature uit te lichten. Om ze te motiveren kun je ze iets over je bedrijf of organisatie vertellen wat ze misschien nog niet weten. Met als boodschap ‘denk eens aan ons!’

  Succesvolle video voor HR? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor HR
  • Hoe haal ik toptalent binnen met video?
  • Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie?
  • Hoe betrek je medewerkers bij jouw video?
  Video's bekijken
  Hoe haal ik toptalent binnen met video? 6 minuten
  Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie? 3,5 minuut
  Hoe betrek je medewerkers bij jouw video? 2,5 minuut
  Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox


 • Huidige werknemers tevreden en trots houden

 • Je huidige personeel is zeer waardevol. En het kost doorgaans minder tijd en geld om werknemers te behouden dan om nieuwe medewerkers aan te trekken. Investeer daarom genoeg in je eigen mensen. Hou ze tevreden en trots op hun werk én positief over jou als werkgever. Maak bijvoorbeeld een event-video of een bedank-video om het groepsgevoel te versterken en mensen langer bij je te houden.

  Waarom een employer branding video?

  Een employer branding video gebruik je om jouw identiteit als werkgever goed en positief over te brengen en is een essentieel onderdeel van je gehele employer branding strategie, waarbij verschillende marketing tools harmonieus samenwerken.

  Een video is onmisbaar voor de emotionele component van je employer branding strategie. Geen enkel ander marketingmiddel kan de sfeer die hoort bij jouw merk zo doeltreffend communiceren.

  Wanneer gebruik je een employer branding video?

  Je zet een employer branding video in als je zeker wilt weten dat mogelijke toekomstige sollicitanten een goed en compleet beeld hebben bij jou als werkgever.

  Je kunt een employer branding video laten maken als je weet dat er binnenkort banen vrijkomen, als (indirecte) uitnodiging om een open sollicitatie in te dienen, of gewoon om bij een grote(re) doelgroep alvast een positief en memorabel beeld van jou als werkgever te scheppen.

  Vrijwel op ieder willekeurig moment zou je dus zo’n video kunnen laten maken. Omdat een goed, krachtig imago – als werkgever – altijd relevant is.

  Heb je vragen over employer branding video's?

  036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
  Gerelateerde berichten Meer kennisbank