Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een e-learning video?

Definitie

Wat is een e-learning video?

Een e-learning video is een video waarmee de kijker zelfstandig kennis kan opdoen op het gebied van allerlei uiteenlopende educatieve onderwerpen, niet zelden op een interactieve manier.

E-learning is ideaal om grote groepen op afstand informatie tot zich te laten nemen, maar kan ook op kleine, individuele schaal plaatsvinden.

Wat is een e-learning video?

Voordelen van e-learning video’s

Nu er veel meer op afstand wordt gewerkt, zijn efficiënte leermiddelen, waarbij er geen fysieke docenten (dichtbij de studenten) nodig zijn – zeer belangrijk; en soms zelfs pure noodzaak. E-learning video’s zijn dan een ideale oplossing.

Dit zijn enkele belangrijke voordelen van e-learning videomateriaal:

  • Eigen plek en tijdMet een e-learning video kan de kijker op elke willekeurige plek en elk willekeurig moment de lesstof tot zich nemen. Er dus geen noodzaak (voor een grote groep mensen) om op een vast moment naar een centrale plek te reizen. Zo bespaar je tijd en kun je de les altijd optimaal in je agenda inpassen.

  • Eigen tempo en steeds opnieuwVaak is er wel een uiterste datum waarvoor je een les afgerond moet hebben. Maar mocht je geen tijd hebben voor een hele les, dan kun je ook gerust een deel van een e-learning video bekijken en de rest voor later bewaren.

Succesvolle video voor HR? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor HR
  • Hoe haal ik toptalent binnen met video?
  • Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie?
  • Hoe betrek je medewerkers bij jouw video?
Video's bekijken
Hoe haal ik toptalent binnen met video? 6 minuten
Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie? 3,5 minuut
Hoe betrek je medewerkers bij jouw video? 2,5 minuut
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

En heb je iets niet helemaal gesnapt, dan kun je de video terugspoelen of opnieuw bekijken. Dat is niet mogelijk als je naar een klassikale les gaat met een live docent.

  • Kostenefficiënt

Los van de besparing van reistijd- en kosten, is een e-learning video ook een kostenefficiënte oplossing omdat je kunt volstaan met een enkele video voor een grote groep mensen, zonder de noodzaak tot het inhuren van meeting rooms (op verschillende dagen), apparatuur en natuurlijk docenten.

  • Minder druk

Met een e-learning video die studenten individueel kunnen bekijken ervaren ze minder druk dan wanneer ze met een hele groep tegelijk een les volgen. Je kunt iets op je gemak op je in laten werken, zonder dat anderen meekijken of commentaar leveren.

  • Audiovisuele en interactieve lesstof

Video is een ideaal leerinstrument omdat je lesstof in elke mogelijk vorm kan aanbieden. In teksten, afbeeldingen en bewegende beelden, en ondersteund door voice-over, geluidseffecten en muziek.

Daarnaast kun je de mogelijke passiviteit bij een videoles voorkomen door interactiviteit in de e-learning video in te bouwen, waarbij kijkers actief keuzes moeten maken, verschillende leerroutes kunnen volgen of optioneel extra informatie kunnen aanklikken.

Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en e-learning in een VR-jasje steken. Zodat kijkers van dichtbij een situatie of product kunnen ervaren.

Soorten en toepassingen van e-learning video’s

Er zijn vele mogelijke toepassingen voor e-learning video’s, waaronder:

Individuele instructies

YouTube staat vol met tutorials en instructiefilmpjes, die je in principe ook e-learning video’s kunt noemen. Of het nu om een hobby gaat, klussen in huis of essentiële kennis voor je functie, je kunt van alles vinden op YouTube, waar een ‘student’ individueel en op eigen initiatief mee aan de slag kan.

Onboarding en interne cursussen

E-learning video’s worden vaak gebruik binnen het onboarding traject van bedrijven, zeker als het grote, internationale bedrijven betreft met medewerkers op allerlei verschillende locaties.

Maar ook huidige medewerkers kunnen eenvoudig bijgeschoold worden met behulp van e-learning video’s.

Examenstof op afstand

Tenslotte is e-learning uiteraard zeer geschikt binnen het onderwijs. Terwijl traditionele klassikale lessen altijd wel een vaste plek en waarde zullen houden, worden er ook steeds meer lessen op afstand aangeboden, via e-learning video’s. Daarbij is het zelfs mogelijk om software bij te laten houden wie deze lessen (voldoende) heeft afgerond.

Meer weten over e-learning video's?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank