Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een branding video?

Betekenis

Wat is een branding video?

Een branding video is een bedrijfsfilm waarmee een merk zijn waardes en merkidentiteit visueel communiceert en kijkers enthousiast maakt.

Het is feitelijk een promotiefilm waarin kort en bondig het verhaal van het merk verteld wordt.

wat is branding video?

Definitie en doel van een branding video

Een branding video is een ‘merkvideo’: een video die het visitekaartje of uithangbord van een merk of bedrijf vormt.

In tegenstelling tot een klassieke bedrijfsfilm is een branding video niet heel ‘uitlleggerig’. Er wordt doorgaans geen rondleiding op de werkvloer gegeven en het komt regelmatig voor dat er geen enkele medewerker in beeld komt.

Een branding video draait vooral om het gevoel van het merk. Er moet een gevoel uitgestraald worden en een gevoel worden opgewekt bij de kijker. De kijker moet ervan overtuigd worden dat jouw merk een toegevoegde waarde kan zijn in zijn of haar leven.

Creativiteit in branding video’s

Hoewel je natuurlijk moet – of kunt – proberen om in elke video creatief te zijn, is een branding video een mooie gelegenheid voor een merk om flink uit te pakken, met een creatief concept en een interessante stijl. Daarbij bijvoorbeeld kiezen voor animatie, stijlvolle live action shots; of een combinatie van beide vormen.

Branding of rebranding video: voor ieder bedrijf

Met een branding video kan een merk zijn belangrijkste en meest kenmerkende eigenschappen voor het voetlicht brengen, wat het een van de meest waardevolle video’s maakt voor een bedrijf.

Naast een branding video is er ook nog zoiets als een ‘rebranding video’, die wordt ingezet als een merk een nieuwe uitstraling en nieuw merkverhaal wil presenteren. Vaak hoort hier een nieuw of aangepast logo bij, andere merkwaarden en/of een een nieuwe doelgroep.

Meer weten over branding video's?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank