Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een beursvideo?

Betekenis

Wat is een beursvideo?

Een beursvideo is een video die getoond kan worden op (online) events of beurzen. Een beursvideo is vaak gericht op beleving. Je wilt de kijker prikkelen en niet zozeer heel inhoudelijke informatie meegeven. Beursvideo’s moeten de aandacht van de kijker trekken met als doel om te inspireren en een connectie te maken. Deze inspiratie kan dan bijvoorbeeld leiden tot een gesprek, een afspraak of het volgen van die ene seminar die jij straks geeft.

Wat is een beursvideo?

Type beursvideo’s

Je hebt beursvideo’s die echt vanuit de locatie worden gebruikt om het event of de exhibitions te versterken. Deze dragen bij aan de algehele sfeer van de beurs. Dit zijn vaak video’s van landschappen of geanimeerde omgevingen waarin steekwoorden getoond kunnen worden. Daarnaast zijn er natuurlijk de sprekers of standhouders die beursvideo’s gebruiken. De varianten die we hier veel zien zijn video’s puur gericht op beleving, presentaties van cases of heldere instructievideo’s.

Beursvideo tips

Beursvideo’s worden dus veel gebruikt maar zijn niet allemaal hetzelfde. Het type video hangt af van het doel dat je wilt bereiken. Ga je voor beleving of wil je de kijker echt een instructie meegeven? Een tip is om de video sowieso ook zonder geluid begrijpelijk te maken. Vaak is er veel omgevingsgeluid of moet je de video zonder geluid vertonen; het concept moet dan (visueel) krachtig genoeg zijn voor de kijker, zodat de boodschap ook blijft hangen zonder geluid.

Meer weten over beursvideo's?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank