Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een B2B video?

Betekenis

Wat is een B2B video?

Een B2B video is een marketing video voor zakelijke kijkers. ‘B2B’, oftewel ‘Business to Business’, geeft aan dat bedrijven direct zakendoen met andere bedrijven. B2B video’s worden dus ingezet in de marketingstrategie van bedrijven die andere bedrijven als doelgroep hebben.

Wat is een b2b video?

B2B video kenmerken

In een video die je maakt voor een zakelijke kijker beschrijf je de boodschap op een andere manier dan wanneer je een video maakt voor de consument. In een B2B marketing video is het gebruik van vakjargon bijvoorbeeld toegestaan, omdat de doelgroep weet waar je het over hebt. Terwijl dit weer heel erg afstandelijk kan zijn wanneer je dit bij consumenten doet en kan het in het ergste geval ervoor zorgen dat de kijker de boodschap niet begrijpt of afhaakt.

Maar ook inhoudelijk zijn er verschillen. Zo zal er in een B2B video veel vaker kennis gedeeld worden dan in video’s die gemaakt worden voor consumenten. Hierin wordt net wat meer aandacht besteed aan emotie en overtuigingskracht. Waarmee uiteraard niet gezegd is dat B2B video’s niet hoeven te overtuigen.

B2B video toepassingen

Er zijn verschillende toepassingen en onderwerpen mogelijk voor een B2B video. Zoals:

  • Introductie van product of dienst: een video waarbij je het product of de dienst omschrijft.
  • Presenteren van een project: een case-video van een mooi project dat is opgeleverd; waar bijvoorbeeld ook nog een reactie van de klant aan is toegevoegd.
  • Inkijkje in het bedrijf: een video waarin getoond wordt hoe het bedrijf eruitziet, wat de werkwijze is van de organisatie of wie de mensen zijn die er werken.
  • Delen van kennis: een video over, bijvoorbeeld, een interessante innovatie of de implementatie van een systeem.

Meer weten over B2B video?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank