Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een storyboard?

Betekenis

Wat is een storyboard?

Een storyboard is een visueel overzicht met uitgetekende shots van een film of video, dat na de concept- of scriptfase wordt gemaakt.

Wat is een storyboard?

Kenmerken van een storyboard

Een storyboard bestaat uit allerlei uitgetekende shots zoals de regisseur of animator deze voor ogen heeft en wordt gemaakt voorafgaand aan het filmen of animatie. Het storyboard is bedoeld om de crew of opdrachtgever een goed beeld te geven van het eindresultaat. Het volgt op de eventuele creatie van een moodboard en/of styleframe.

Een storyboard wordt meestal door een illustrator of regisseur gemaakt en kan heel grof of juist heel gedetailleerd uitgewerkt zijn. Onder en boven het storyboard wordt vaak in tekst weergegeven wat er in beeld gebeurt, wat de dialogen zijn per scène, welke personages erbij betrokken zijn, wat het perspectief van de camera is wat de lengte wordt van de video.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Voordelen storyboard

Het voordeel van een storyboard is dat de klant, regisseur of crew voordat er met filmen wordt begonnen al heel concreet kan zien hoe elke scène eruit moet of zal gaan zien.

Dit is handig als houvast voor bijvoorbeeld animator of acteurs maar ook om nog op tijd wijzigingen te kunnen doorvoeren. Als er sommige scènes of visualisaties toch niet helemaal naar wens blijken te zijn, komt dit niet pas na het filmen of de uiteindelijke animatie naar voren (wanneer het al te laat kan zijn), maar kan een en ander eenvoudig aangepast kan worden.

Meer weten over storyboards?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank