Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is viewer experience?

Definitie

Wat is viewer experience?

De viewer experience is de samenhangende manier waarop consumenten een merk ervaren via video en andere bewegende visuele content.

Wat is viewer experience?

Deze ervaring vindt niet alleen plaats op de website van een merk maar ook op de verschillende social kanalen en elke andere plek waar de potentiële klant in contact kan komen met een merk.

De viewer experience is tegelijkertijd groter dan de op de klant gerichte ‘user experience’ – omdat het zich niet beperkt tot de website – én maakt er onderdeel van uit.

Verschil viewer experience en user experience

De user experience stelt de bezoeker van websites centraal, ervoor zorgend dat alle designelementen zo zijn ingericht dat de gebruiker goed vindt wat hij zoek, op een intuïtieve manier. Hier horen duidelijke categorieën en navigatie bij, een logische flow, boodschap en CTA-buttons.

Hoewel een bezoeker op een website – in de meeste gevallen – ook in contact komt met video’s en bewegende content, en dit dus ook een deel van de user experience is, gaat het veel verder dan de website-beleving.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

De viewer experience vindt overal plaats waar de consument in aanraking kan komen met video en andere bewegende content. Het kan bijvoorbeeld gaan om een video op YouTube of Facebook, een gifje of korte video in een e-mail, of een bewegend logo of andere geanimeerde elementen op een website.

Waarom is viewer experience belangrijk?

Omdat mensen het liefst informatie tot zich nemen via video en andere visuals én omdat mensen al veel eerder met je merk in aanraking (kunnen) komen dan wanneer ze je website bezoeken, is het belangrijk om ze op alle relevante plekken en momenten een consistente en logisch opgebouwde merkervaring te bieden, in de vorm van video.

Het belangrijkste besef hierbij is dat video’s niet slechts een manier (meer) zijn om gebruikers op je website te krijgen, maar een volwaardige ervaring van je merk kunnen – en moeten – bieden. Op basis van die (eerste) videobeleving vormen gebruikers zich een compleet beeld en gevoel bij jouw merk. Daarom is het essentieel om jouw merkidentiteit in je video content goed tot zijn recht te laten komen en optimaal rekening te houden met de behoeftes en kijkersfase van je klanten.

Meer weten over viewer experience?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank