Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is videostrategie?

Definitie

Wat is videostrategie?

Een videostrategie is een marketingplan voor de productie en verspreiding van één maar meestal meerdere video’s, waarin specifieke doelen en uitwerkingen zijn opgenomen voor het behalen van het meest succesvolle bedrijfsresultaat.

Wat is videostrategie?

Waarom heb je een videostrategie nodig?

Een videostrategie is belangrijk omdat je hiermee houvast hebt voor je video. Met een videostrategie heeft je video een duidelijk en te verantwoorden doel, dat past binnen je algehele bedrijfsstrategie.

Je weet met een videostrategie precies wat je wilt bereiken en legt deze ook bij voorkeur vast als concrete KPI’s, die je ook eenvoudig kunt meten. Zodat de waarde van de video voor je marketingstrategie duidelijk wordt. En dat, indien blijkt dat de video niet goed genoeg presteert, je kan bijsturen waar nodig. Om tenslotte tot het meest optimale resultaat te komen voor je bedrijf, of dit nu meer klanten en conversies inhoudt, of een grotere merkbekendheid en -voorkeur.

Videostrategie = videoproductie én videomarketing

Het meten van het succes van een video(strategie) doe je natuurlijk achteraf en op de plekken waar de video is gepubliceerd. En in een videostrategie hou je ook zeker rekening met de wijze en plekken van publicatie. Je wilt daar zijn waar je doelgroep zit, ze bereiken met aansprekende CTA’s, titels beschrijvingen, thumbnails en ander video-SEO-elementen.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Maar dit onderdeel – de verspreiding – gaat hand in hand met de feitelijke productie van de video’s. De keuze voor een bepaalde Tone of voice, boodschap en marketingdoel (zoals je merkidentiteit versterken of meer klanten aantrekken) heeft directe invloed op de creatieve beslissingen die nodig zijn voor het maken van je video’s.

Strategie voor meerdere video’s (lange termijn)

Een video (laten) maken is niet iets wat je even snel doet of als eenmalig, losstaand project. Het is een volwaardig marketingelement dat onderdeel uitmaakt – of zou moeten maken – van je gehele marketing/bedrijfsstrategie. En aangezien deze bedrijfsstrategie in principe een visie is voor de lange termijn, is een videostrategie dit ook.

Ja, voor elke losse video heb je een plan – of strategie – nodig, maar een videostrategie moet je doorgaans zien als een videomarketingplan voor de lange termijn, waarbij je voor ieder apart doel van je bedrijfsstrategie een concreet, logisch uiteengezet plan hebt voor een specifieke video of videoserie.

Meer weten over videostrategie?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank