Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is videomarketing?

Definitie

Wat is videomarketing?

Videomarketing is de inzet van videoproducties en andere bewegende content om meer betrokkenheid, merkbekendheid, merkvoorkeur en conversies te realiseren.

Wat is videomarketing?

Videomarketing is een onderdeel van je algehele marketingstrategie en is een van de marketingmiddelen om je algemene bedrijfsdoelen te bereiken. Tegelijkertijd verdient het ook speciale aandacht vanwege de unieke eigenschappen en kracht van het medium.

Videomarketing of videoproductie?

Om een video in de markt te kunnen zetten, moet er eerst een video geproduceerd worden. De video zelf is het meest zichtbare element; de basis van je marketinginspanningen. Een degelijk videoproductiebedrijf dat een kwalitatief uitziende video kan maken is dus absoluut belangrijk.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Maar het is een misvatting om te denken dat het maken het belangrijkste is. Tenminste, zolang je niet verder denkt dan puur het productieproces.

De manier waarop de video wordt verspreid – de (wijze van) plaatsing op de juiste kanalen – bepaalt uiteindelijk het succes van je video.

De beste videomarketing

Je kunt nog zo’n stijlvol geschoten video hebben, als er niet genoeg nagedacht is over het doel dat je wilt bereiken en de manier waarop je dit wilt gaan doen, zal de video ook niet genoeg geoptimaliseerd zijn op deze punten en dus ook geen bevredigend marketingresultaat opleveren.

De videomarketing – kortom, de inzet(strategie) – is het element dat ervoor zorgt dat je genoeg views, shares, betrokkenheid en/of conversie behaalt.

Videomarketing is dus niet iets wat er even achteraan komt, maar waarmee al rekening moet worden gehouden voordat het eerste shot gemaakt is of het eerst woord van het script geschreven is.

Meer weten over videomarketing?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank