Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is video SEO?

Betekenis

Wat is video SEO?

Video SEO is niets minder dan ervoor zorgen dat je video’s zo hoog mogelijk in de zoekmachines getoond worden en zo goed mogelijk gevonden worden door gebruikers.

wat is video seo?

Door goed te denken aan beeld, tekst, context en plaatsing van de video vertel je Google, andere zoekmachines en natuurlijk de gebruikers waar de video over gaat en hoe belangrijk deze is voor jou. Met deze informatie bepaalt Google hoe hoog je video terechtkomt in de zoekresultaten.

Definitie van video SEO

De afkorting ‘SEO’ staat voor ‘Search Engine Optimization’, ofwel ‘zoekmachineoptimalisatie’. Daarbij gaat het vooral om het optimaliseren van je website-pagina’s.

‘Video SEO’ betekent dan gewoon: het optimaliseren van je video voor zoekmachines.

Onderdelen van video SEO

De meeste marketeers weten wel hoe ze ‘normale’ SEO moeten bedrijven. Maar waar moet je nu precies op letten bij het optimaliseren van je video? Onder andere deze punten zijn belangrijk voor video SEO:

 • Titel

 • 
Net zoals bij blogs en landingspagina’s is het bij video SEO belangrijk dat je een aansprekende titel kiest. Een titel die goed vertelt waar de video over gaat, woorden bevat waar mensen ook daadwerkelijk op zoeken en die kort en krachtig is.

 • Meta description

 • 
Ook een meta description – die onder de titel wordt getoond – is hierbij belangrijk. Iets minder voor de ranking, maar vooral voor de click through rate. Zorg ervoor dat je een prikkelende, interessante beschrijving hebt, waar mensen graag op klikken (en die relevant is voor de content).

 • Video-transcriptie

 • 

Een video transcriptie is feitelijk je video in tekstvorm. Daarin kun je belangrijke keywords en de dialoog of audio van je video verwerken. Zo ben je bovendien niet overgeleverd aan de automatisch gegenereerde close caption ondertitels van YouTube.

 • Thumbnail

 • Thumbnails kunnen automatisch gegenereerd worden, maar verstandiger is om dit zelf te doen. Kies of maak er een die de essentie van je video weergeeft, waar – indien mogelijk – mensen (of een mens) op afgebeeld is en voeg bijvoorbeeld tekst of andere opmaak toe voor extra nadruk.  • Plaatsing en aandacht op je pagina

 • 

Als je je video hoog op je pagina plaatst, vertel je Google dat je de video belangrijk vindt en zal hij dus meer waarde krijgen bij de ranking.

  Beter ranken met video SEO


  
Video SEO is niet iets om even in een paar minuten aan je video ‘toe te voegen’. Het is een onderdeel dat – net als normale SEO – je volledige aandacht verdient. Want door je te verplaatsen in je gebruikers (en Google) en ervoor te zorgen dat je jouw video met omringende content optimaal promoot en ondersteunt, krijg je de beste resultaten.

  Heb je vragen over video SEO?

  036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
  Gerelateerde berichten Meer kennisbank