Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is storytelling?

Betekenis

Wat is storytelling?

Storytelling is – heel in het kort – het boeien van anderen en het effectief overbrengen van informatie door middel van het vertellen van een verhaal.

Storytelling kan gebruikt worden voor praktisch elk type informatie en kan in vele vormen gegoten worden: een boek, een artikel in een tijdschrift, tekst en afbeeldingen op een website, en niet in de laatste plaats in een video.

storytelling

Storytelling kenmerken

Elk verhaal heeft drie basiselementen: een hoofdpersoon (1) met een probleem (2) die een oplossing ontdekt (3). De kijker stapt in aan het begin en ziet dat de hoofdpersoon ergens tegenaan loopt. Dan wordt de kijker meegenomen in het verhaal waarbij uiteindelijk de oplossing zich aandient.

Waarom kiezen voor storytelling?

De reden om voor storytelling te kiezen is duidelijk: een boodschap die verpakt is in een verhaal verkoopt simpelweg beter. Belangrijk is daarbij om het verhaal herkenbaar te maken voor de kijker, zodat deze zoveel mogelijk gegrepen wordt.

Online storytelling

Digital of online storytelling zorgt ervoor dat websitebezoekers een echte ervaring hebben en een duidelijk beeld hebben van de website of het merk. Het is de bedoeling dat de bezoeker de persoonlijkheid van het merk voelt en er een consistente identiteit wordt uitgestraald.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Data storytelling

Cijfertjes en andere ‘droge’ data lijkt zich niet bepaald te lenen voor storytelling maar het tegendeel is waar. Dat wil zeggen: het kan inderdaad een uitdaging zijn om er iets aantrekkelijks van te maken, maar als je cijfers op een verhalende en aansprekende manier weet te presenteren, blijven deze veel beter hangen; wat met dit soort materie zeer welkom is. Het potentiële succes van data storytelling is dus enorm groot.

Storytelling video

Storytelling is de basis van een goede marketingvideo. Met storytelling onthouden mensen je boodschap doorgaans beter en en kun je de kijker beter overtuigen. Hierbij gaat het niet alleen om feiten maar zeker ook om de emotie die los kunt maken. Als je iemand raakt wordt diegene als het ware onderdeel van je video. Waardoor de inhoud beter blijft hangen en de kans groter is dat je video gedeeld wordt.

Heb je vragen over storytelling?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank