Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is native video advertising?

Definitie

Wat is native video advertising?

Native video advertising is video advertising die zich aanpast aan het platform waarop deze verschijnt. Hierdoor – en doordat het kijken van de videoadvertenties optioneel is – wekt de video minder irritatie op.

Wat is native video advertising?

In tegenstelling tot pre-roll ads heeft de websitebezoeker bij native videoadvertenties de mogelijkheid om gewoon verder te scrollen.

Dat betekent dat zo’n videoadvertentie geen barrière vormt voor hetgeen de bezoeker echt wil zien. Dat straalt over het algemeen positiever af op jouw merk.

Native video advertising: voordelen

Native video advertising heeft verschillende voordelen:

1) Groter bereikAls je een video-advertentie publiceert zullen sociale media hier meer aandacht aan besteden dan wanneer je slechts een link plaatst naar – bijvoorbeeld – YouTube. Sociale platforms geven namelijk prioriteit aan native video’s.

2) Variabele lengte

Een native video is niet gebonden aan een bepaalde lengte. Je kunt de video dus zo lang maken als je wilt. Niet dat langer per se beter is (vaak niet zelfs), maar het is fijn om deze vrijheid te hebben.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

3) Interessanter en (daardoor) deelbaar(der)

Omdat een native video ad zich niet als een advertentie gedraagt maar een inhoudelijke video is (of probeert te zijn) die meerwaarde biedt aan de kijker, is het een in de basis interessantere video voor de kijker, die daardoor de video ook eerder zal delen.4) Hogere conversieOmdat de kijker jouw native video ad niet hoeft te kijken – hij kan gewoon verder scrollen of besluiten niet op play te klikken – krijg je misschien minder views dan bij de verplichte pre-roll ads, maar de views die je krijgt zijn dan meestal wel waardevoller. 

Dit zijn mensen die vrijwillig jouw video (blijven) kijken en dus echt geïnteresseerd zijn in wat je te melden hebt. Daardoor is de kans ook veel groter dat deze kijkers converteren (naar een klant die contact opneemt of wat bestelt).

Native video advertising: voor welke social media?

Je kunt native video ads voor zo’n beetje elk social media kanaal inzetten, in de vorm van aanbevolen video’s, gesponsorde posts en gepromote video’s (of pins).

Je kunt gebruikmaken van YouTube native video advertising, maar kunt ook native video advertenties plaatsen op Facebook, Pinterest, Instagram en Twitter.

Resultaten native video advertising

Er is alle reden om native video advertenties op zijn minst eens uit te proberen, want je kunt er veel mee bereiken. Zo is gebleken dat je met native video advertising wel een 2,5x hogere CTR krijgt en 30% meer video play-clicks.

Daarnaast is het een groot voordeel dat de kosten lager zijn: de kosten per click zijn zo’n 3,5x lager en de kosten per video-afspeelactie zijn 5,5x lager.

Meer weten over native video advertising?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank