Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is motion flat design?

Betekenis

Wat is motion flat design?

Motion flat design is een vector geïllustreerde 2D-animatiestijl. Als illustratiestijl gaat deze vorm al een tijdje mee en is ongeveer rond 2016 ontstaan. De stijl kenmerkt zich door zijn minimalistische aard en duidelijke kleurgebruik. Ondanks het feit dat flat design al een tijd mee gaat blijft het toch een veelgebruikte manier van ontwerpen. Vooral flat logo design is populair en ook videomakers gebruiken flat design bij de vormgeving van uitleganimaties en andere animatievideo’s .

Wat is motion flat design?

Waarom is flat design populair?

Motion flat design begon als een reactie op het populaire en hyperrealistische skeuomorfisme, dat materialen en schaduwen nabootst om aan te geven welke functie een element in het ontwerp heeft. Flat design is het minimalistische antwoord hierop en geeft gehoor aan een roep om rust en duidelijkheid in de soms overprikkelde wereld van grafische vormgeving. Door de rust die deze stijl uitstraalt brengt het de boodschap luid en duidelijk over en blijf je als kijker bij de kern. Het gebruik van een beperkt kleurenpalet zorgt er ook voor dat bij het maken van visuals voor een animatiefilm de branding van een bedrijf goed kan worden doorgevoerd.

Flat design voorbeelden

Vooral in logo’s zien we veel flat design terug komen, denk bijvoorbeeld aan het logo van Google, Volkswagen, BMW en Warner Brothers.

flat design wb bmw vw revolut

Meer weten over motion flat design?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info en Prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank