Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is livestreamen?

Betekenis

Wat is livestreamen?

Livestreamen is het rechtstreeks filmen en uitzenden van een gebeurtenis. Dit kan een livestream event zijn maar ook een Q&A of Behind-the-scenes kan via livestreaming worden uitgezonden. Een livestream wordt dus niet bewerkt en alles wat er gebeurt is direct als online video te zien. Dit kan in besloten kring gebeuren of voor een groter publiek op de televisie, radio of social media.

Wat is livestreamen?

Waarom livestreaming gebruiken?

Vaak is het niet mogelijk om alle belanghebbenden of de gehele doelgroep aanwezig te hebben op één locatie. Om toch iedereen te bereiken met jouw evenement kan je een livestream uitzenden. Hierdoor hoeft niet iedereen daadwerkelijk aanwezig te zijn om de informatie mee te krijgen.

De livestream kan dus een fysiek evenement vervangen of een aanvulling hierop zijn. Hierdoor bereik je een groter en soms internationaal publiek die makkelijk online het evenement kan volgen. Ook is er veel interactie mogelijk doordat livestreams vaak de mogelijkheid hebben om kijkers chatberichten te laten sturen. Dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn die de uitzender gelijk kan beantwoorden. Deze live reacties zijn met een traditionele video niet mogelijk.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Livestreaming voor je bedrijf

Wil je een livestream opnemen, dan is het belangrijk om goed na te denken over de nodige opnameapparatuur en de locatie van de livestream. Een livestream kan al gefilmd worden met een webcam of telefooncamera. Ook kun je ervoor kiezen om de livestream met een professionele camera en microfoon op te nemen. Hiermee behaal je een betere kwaliteit en komt jouw boodschap nog beter over.

Het kanaal waar je je livestream uitzendt is afhankelijk van je doelgroep. Gaat het om een intern evenement dan kan een platform als Twitch of Vimeo het gewenste resultaat opleveren. Wil je een groter publiek bereiken? Dan ligt een Youtube livestream voor de hand. Maar overweeg ook eens een Facebook livestream of livestreaming op kanalen als Instagram en LinkedIn.

Meer weten over livestreamen?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank