Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is interne videocommunicatie?

Betekenis

Wat is interne videocommunicatie?

Interne videocommunicatie is het informeren of enthousiasmeren van collega’s en personeel met behulp van video. Het is een ideale manier om te communiceren met medewerkers.

Wat is interne videocommunicatie?

Voordelen interne videocommunicatie

Een werknemer kan binnen een organisatie op verschillende manieren informatie tot zich krijgen. Dit kan gebeuren in de vorm van e-mails, nieuwsbrieven, briefings, intranet, hand-outs, blogs, webinars… en natuurlijk video’s. Video is het meest succesvol in het aandacht trekken en vasthouden van de kijker. Het aanklikken van een video is laagdrempeliger dan het lezen van een tekst. Daarom maken veel bedrijven gebruik van video om informatie te delen.

Toepassingen interne videocommunicatie

Organisaties kunnen bijvoorbeeld met video interne informatie delen door organisatieveranderingen aan te kondigen, waarbij de processen door middel van animatie helder kunnen worden gevisualiseerd.

Daarnaast kan video effectief worden ingezet om nieuwe medewerkers in te werken of kennis over te dragen aan grote groepen. Ook kan met interne video’s heel duidelijk en efficiënt een cursus of training worden gegeven aan medewerkers.

Maar er zijn nog veel meer toepassingen van interne communicatievideo’s te bedenken voor je organisatie. Zo kun je met video ook speciale gelegenheden registreren of juist aankondigingen, zoals bedrijfsborrels of feestdagen.

De ideale lengte van een interne video is tussen de 90 en 120 seconden.

Meer weten over interne videocommunicatie?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank