Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is in house videoproductie?

Definitie

Wat is in house videoproductie?

‘In house’ videoproductie is simpelweg een videoproductie die je uit laat voeren door je ‘eigen huis’, oftewel je eigen bedrijf en medewerkers.

Het heeft dus weinig tot niets te maken met de letterlijke locatie van een videoproductie en alles met de mensen die het doen.

Tegenover in house videoproductie staat het outsourcen van videoproductiewerk, waarbij je een videomarketing agency of videoproductiebedrijf in de arm kunt nemen, of het maken van de video’s aan een freelancer over kunt laten.

Wat is in-house videoproductie?

Voordelen in-house videoproductie

Kiezen voor een in-house videoproductie kan verschillende voordelen bieden. Waaronder:

* Kosten
De initiële kosten zijn doorgaans lager als je een video in-house maakt. Bijvoorbeeld omdat je eigen mensen, locaties en props gebruikt, de apparatuur en productie als geheel meer basic zijn en er – als het meezit – efficiënt gewerkt kan worden.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Echter moet je er wel rekening houden dat je bij het ‘gebruik’ van eigen medewerkers en resources voor je videoproductie deze mensen niet ook nog voor andere taken en projecten kunt inzetten.

Verder is het nog maar de vraag of je dezelfde ROI behaalt met zelf geproduceerde producties als met uitbestede projecten, die toch wat professioneler zijn en betere resultaten behalen

* Authentiek
Enerzijds omdat in house gemaakte producties minder ‘flashy’ overkomen – door de simpelere productiewaardes – en anderzijds vanwege de betrokkenheid van uitsluitend eigen mensen – wat uiteindelijk toch merkbaar is voor de kijker, kán een door het eigen bedrijf geproduceerde videoproductie authentieker overkomen.

* Het merkverhaal is bekend
Waar een externe partij vaak uitgebreid gebrieft moet worden over het product en/of de merkwaardes is deze kennis bij in-house producties al aanwezig (als het goed is).

Natuurlijk moet je alsnog keuzes maken bij het uitlichten van de waarde(s) en invalshoeken, maar je hoeft als het goed is niet of nauwelijks uit te leggen wat het product is of wat het merk moet uitstralen.

Nadelen in-house videoproductie

Er zitten ook (mogelijk) nadelen aan in-house videoproducties:

* Inzet medewerkers plannen
Een kwalitatieve video maken kost tijd en als je hier weinig ervaring mee hebt, duurt het alleen nog maar langer. Houd er dus rekening mee dat het personeel dat je hiervoor inzet, niet op andere manieren kunt inzetten. Voor veel bedrijven zal dit een luxe zijn die ze zich niet kunnen veroorloven.

* Investeren in apparatuur
Bij een videoproductie heb je niet alleen mensen, maar ook apparatuur nodig. En als je het een beetje goed wilt aanpakken bovendien niet voor één video, maar je gehele videostrategie voor de komende jaren.

Dat betekent dat je research moet doen naar het beste of meest geschikte materiaal en hier geld in moet steken.

* (Vaak) minder professioneel
Er zijn uitzonderingen maar in de meeste gevallen zie je het verschil tussen een in-house videoproductie en een bedrijfsfilm of branding video gemaakt voor een professionele partij. En aangezien een bedrijfsvideo toch een soort visitekaartje is, wil je er natuurlijk wel zo goed mogelijk opstaan.

* Minder effectief
In veel gevallen boek je met eigen producties net wat minder resultaat dan met extern gemaakte video’s, zeker als de video agency zich voldoende heeft verdiept in jouw merkverhaal en bovendien niet alleen verstand heeft van productie maar ook van marketing.

Meer weten over in-house videoproductie?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank