Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een videoplatform?

Definitie

Wat is een videoplatform?

Een videoplatform is een online platform of website waar zowel consumenten als zakelijke gebruikers video’s kunnen uploaden en bekijken. Het videoplatform biedt de technische en praktische mogelijkheden om video’s te hosten en streamen.

De meeste platforms bieden verschillende soorten diensten aan, op basis van de wensen van de klant. Voor een betaald – of duurder – abonnement heb je bijvoorbeeld meer reclamemogelijkheden, kun je meer video’s laten hosten, of ben je beter zichtbaar.

Wat is een videoplatform?

Het is een must voor bedrijven om zichtbaar te zijn op videoplatforms omdat video het meest geconsumeerde online marketingmiddel is.

Wat zijn voorbeelden van videoplatforms?

Op vele (social) platforms kun je video’s plaatsen, waaronder Facebook, Instagram en LinkedIn, maar deze netwerken rekenen we niet tot videoplatforms. Enkele van de bekendste videoplatforms zijn:

 1. YouTube
  YouTube heeft geen toelichting meer nodig. Het is het grootste videoplatform ter wereld met miljoenen video’s in vele categorieën, van en voor zowel consumenten als bedrijven. De sociale component is daarbij erg belangrijk, met mogelijkheden om te liken en reacties achter te laten (wat ook veelvuldig gedaan wordt).
 2. Vimeo
  Vimeo is een videoplatform dat een stuk minder breed is ingestoken dan YouTube. Hier vind je geen kattenfilmpjes en tutorials maar professionele projecten en meer artistieke video’s.
 3. Twitch
  Twitch is eveneens een platform met een specifieke doelgroep en richt zich op livestreaming van games, e-sports en creatieve projecten en andere vormen. Ook kun je reageren via livechat.
 4. TikTok
  TikTok is een videoplatform dat uitsluitend korte video’s toont, van maximaal 60 seconden. Hoewel het platform begon als een luchtig platform waarop met name jongeren gemonteerde en bewerkte video’s delen – met een focus op muziek en dans – is het door zijn grote populariteit zeer interessant geworden voor zakelijke gebruikers. Het is een steeds belangrijker medium voor bedrijven om contact te houden met hun (jeugdige) klantengroep.
 5. Heb je vragen over videoplatforms?

  036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank