Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een videoblog?

Betekenis

Wat is een videoblog?

Een videoblog is een korte video waarin je mensen informatie geeft, bijvoorbeeld over een product, proces of een bepaalde handeling. Dit kun je doen met live action (‘echte’ camerabeelden) of met behulp van animatie.

Een videoblog moet niet verward worden met een vlog, een soort video dagboek waarbij de maker zichzelf vaak centraal stelt en de meest uiteenlopende gebeurtenissen in zijn of haar dagelijks leven filmt.

Wat is een videoblog?

Videoblog voordelen

Door video te gebruiken kun je je verhaal visualiseren (en van geluid voorzien). Bij de meeste mensen blijft de boodschap op deze manier veel beter hangen. Door gebruik te maken van beeld en geluid kun je de sfeer van je product of bedrijf beter overbrengen dan met alleen tekst. Ook is een video in de meeste gevallen toegankelijker dan een lap tekst. Bovendien vergroot je met een video je vindbaarheid online, aangezien je video in de zoekresultaten van zowel YouTube (of een ander videokanaal) als Google te vinden zal zijn.

Gebruik van animatie voor een videoblog

Het is van belang dat het beeld en geluid van je videoblog optimaal de boodschap overbrengen. Beelden of geluidseffecten die totaal niet passen bij de boodschap, zorgen juist voor verwarring. Met behulp van animatie kun je heel precies uitbeelden wat je wilt communiceren. Bij een instructievideo, trainingsvideo of e-learning video kun je bijvoorbeeld heel concreet handelingen tonen. Ook kun je de boodschap ondersteunen door bepaalde kernwoorden in beeld te brengen. Mensen horen de tekst dan niet alleen maar zien hem ook. Zo kun je in je videoblog extra krachtig je boodschap overbrengen.

Meer weten over videoblogs?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank