Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een video rich snippet?

Betekenis

Wat is een video rich snippet?

Een video rich snippet is een preview van een video die wordt toegevoegd aan een zoekresultaat in Google. Dit kan bijvoorbeeld een promovideo zijn op de website van een bedrijf. De video rich snippet bestaat uit een thumbnail en de duur van de video.

Wat is een video rich snippet?

Om gebruikers meer informatie te geven in de zoekresultaten heeft Google in 2009 rich snippets gelanceerd. De rich snippets geven een korte indicatie van wat er te vinden is op de pagina. Andere vormen van rich snippets – naast video rich snippets – zijn recepten, reviews, evenementen en definities.

Waarom zijn video rich snippets belangrijk?

Video rich snippets voegen extra informatie toe aan de zoekresultaten. De video valt extra op tussen de andere resultaten en zorgt zo voor meer bezoekers op de website. Bezoekers hebben op hun beurt een betere gebruikerservaring omdat ze een beter idee hebben wat er op de website staat.

Een nadeel van de rich snippets kan zijn dat bezoekers soms alle benodigde informatie al meteen in de zoekresultaten vinden en dus niet de desbetreffende website bezoeken. Bij video rich snippets is dit meestal geen probleem aangezien er in de zoekresultaten alleen een thumbnail staat en de volledige video dus nog niet bekeken kan worden.

Hoe krijg je video rich snippets?

Het gebruiken van video rich snippets voor je website kan via schema.org. Op deze website kun je de video rich snippets instellen met HTML-codes. Door middel van deze codes kan de zoekmachine lezen wat er op een website staat. Met een video rich snippet generator kun je nog makkelijker deze codes creëren.

Meer weten over video rich snippets?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank