Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een video agency?

Wat is een video agency?

Een video agency of video-agentschap is een bedrijf dat verantwoordelijk is voor de videoproductie en videomarketing van een andere organisatie. De diensten gaan verder dan de 1-op-1-uitvoering van een (bestaand) videoconcept en omvatten vaak marktonderzoek, doelgroepanalyse, conceptcreatie, de ontwikkeling van een videostrategie en optimalisatie van video-inzet.

wat is een video agency?

Wat doet een video agency?

Een video agency kan zich bezighouden met verschillende taken en doelen. Deze kunnen variëren van reclamecampagnes, bedrijfsfilms, (video)promotiemateriaal, educatieve video’s tot documentaires en meer. 

Video agencies hebben vaak een team van professionals in dienst, waaronder videografen, editors, regisseurs, animators, scriptschrijvers en marketeers, die samenwerken om hoogwaardige videoproducties te leveren die voldoen aan de behoeften en doelstellingen van hun klanten.

Wat is het verschil tussen een video agency en een videoproductiebedrijf?

Waar een videoproductiebedrijf in de basis een partij is die zich bezighoudt met het uitvoeren van de specifieke videowens van een organisatie, gaan de taken, diensten en betrokkenheid van een video agency verder.

Een video agency is doorgaans een creatieve partner die concepten voor de video’s ontwikkelt, meedenkt en advies geeft over de strategie.

Ook na afloop van de productie blijft een agency vaak nog betrokken bij het project, in het kader van de video-inzet, meten van de prestaties en optimaliseren van de video’s of campagnes. 


Wat is het voordeel van een video agency?

Een video agency werk vaak nauw samen met klanten om hun specifieke behoeften te begrijpen en vervolgens op maat gemaakte videocontent te produceren die past bij de doelstellingen en het merkimago van de klant. 

Zeker als zo’n partij voor langere tijd – als videopartner – werkzaam is bij een organisatie, kan een video agency veel meerwaarde bieden. Video agencies kunnen dan een grote kennis van en vertrouwdheid met de organisatie ontwikkelen, waardoor ze sneller op ontwikkelingen kunnen reageren en anticiperen en nog beter passende producten en diensten kunnen aanbieden.


Heb je vragen over video agencies?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank