Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een mid-roll video advertentie?

Betekenis

Wat is een mid-roll video advertentie?

Een mid-roll video advertentie is een video ad die in het midden van een online video getoond wordt. De video moet hiervoor minstens 8 minuten lang zijn.

Er zijn verschillende platforms waar kijkers geconfronteerd kunnen worden met mid-roll ads. Youtube is daarvan de belangrijkste.

Een mid-roll video advertentie is vergelijkbaar met een pre-roll- en post-roll advertentie, die voorafgaand aan en na afloop van een video worden getoond.

Wat is een mid-roll video advertentie?

Voordeel van een mid-roll video ad (en een mogelijk nadeel)

Het voordeel van een mid-roll advertentie is dat de kijker niet zo snel weg zal klikken omdat hij al tijd heeft geïnvesteerd in de hoofdvideo en graag wil weten hoe deze afloopt.

Een potentieel nadeel is dat een kijker te abrupt uit de hoofdvideo wordt getrokken en hierdoor geïrriteerd raakt.

Maar als je een goede plek uitkiest voor de mid-roll ad en er inhoudelijk een goede match is tussen hoofdvideo en advertentie, kan dit (grotendeels) voorkomen worden.

Doordat adverteerders en Youtube steeds meer rekening zijn gaan houden met dit soort aspecten, worden inmiddels maar liefst 90% van mid-roll ads uitgekeken.

Lengte van een mid-roll video advertentie

Een mid-roll video moet kort en krachtig zijn. De ideale lengte van een Youtube mid roll advertentie is tussen de 10 en 30 seconden.

Een Facebook mid roll ad mag maximaal 15 seconden lang zijn.

Verschil tussen pre-roll, post-roll en mid-roll video’s

Naast een mid-roll video ad heb je ook de populaire pre-roll video ad en een post-roll video advertentie. Het grootste verschil met deze varianten is de plek van plaatsing; deze is respectievelijk aan het begin en eind van de hoofdvideo.

Heb je vragen over mid-roll video advertenties?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank