Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een infomercial?

Definitie

Wat is een infomercial?

Een infomercial is een reclamefilm die zich gedeeltelijk voordoet als een informatieve video. De naam is een combinatie van de woorden ‘informatie’ en ‘commercial’.

Een infomercial duurt doorgaans langer dan een normale commercial en kan zelfs wel een uur duren.

Een inhoudelijk goede infomercial gebruikt feiten om de centrale boodschap te onderbouwen. Het doel van een infomercial is om de kijkers middels deze feiten te overtuigen van de waarde van het product of de dienst en hem/haar tot een (directe) aankoop te bewegen.

Wat is een infomercial?

Kenmerken van een infomercial

1) Informatief
Een infomercial geeft informatie over een product, vaak met uitgebreide uitleg, ervaringen van gebruikers en demonstraties.

2) Directe respons
Een infomercial is (meestal) een vorm van direct respons tv of direct respons video, waarbij kijkers worden aangespoord om direct te reageren en het product te bestellen.

3) Lang en met herhaling
Infomercials duren niet alleen (veel) langer dan commercials, ze worden ook vaak meerdere keren (op dezelfde dag) herhaald, voor maximum effect.

4) Call to action
Op verschillende momenten in een infomercial wordt de kijker direct aangesproken en aangezet tot een aankoop via een nadrukkelijke Call to Action.

Voordeel van een infomercial

Het grootste voordeel van een infomercial is dat de kijker door de vorm van de video vaak effectief wordt aangezet tot het doen van een aankoop. Door de inhoudelijke argumenten, de herhalingen en vooral door de ’fear of missing out’ (niet zelden vanwege een aanbieding) reageren veel kijkers op infomercials.

Nadeel van een infomercial

Het nadeel van een infomercial is dat de kijker te veel aandacht voor het commerciële aspect heeft en zich gemanipuleerd voelt door de vorm van de video. Het is dan ook de kunst om de juiste balans te vinden en niet al te sensationeel over te komen.   

Meer weten over infomercials?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank