KennismakenKennismaken
Whitepaper    The Devion Way

Onze whitepaper biedt een diepgaande kijk op onze visie en werkwijze. We delen niet alleen onze methoden, maar ook voorbeelden uit de praktijk die de effectiviteit van onze strategieën illustreren.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kennismaken

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen met video? Of wil je meer weten over onze werkwijze en prijzen? Vul het formulier in en we nemen contact met je op. Samen ontdekken we hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten voor jullie organisatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Of je nu een vraag hebt, meer informatie wilt of benieuwd bent naar hoe we kunnen samenwerken?

Laten we samen sparren over hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Info & prijzen

Ontdek welk type animatie het beste bij je boodschap en organisatie past. Vul hiernaast de velden in en wij informeren je over stijl, vorm en prijzen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk
Ontdek

Wat is een green screen?

Een green screen is een groen scherm dat tijdens het filmen van een videoproductie achter een onderwerp - meestal een persoon - staat en later digitaal vervangen wordt door een willekeurige achtergrond.

Deze techniek wordt ook wel chromakey genoemd.

De achtergrond kan een afbeelding zijn, zoals een effen vlak of je bedrijfslogo, maar ook bewegend beeld.

Wat is een green screen?

Hoe werkt een green screen?

De green screen-techniek werkt doordat speciale computersoftware al het groen in de video-opname kan vervangen door jouw gekozen achtergrond.

Omdat een kleur in zijn geheel wordt vervangen is het belangrijk een kleur te gebruiken die nergens anders – behalve in de achtergrond – in het beeld terugkomt. Daarom is voor het gebruikte scherm voor een speciale kleur groen (chroma) gekozen, die verder nauwelijks voorkomt.

Toepassingen van een green screen

Wanneer gebruik je een green screen eigenlijk? Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties en toepassingen:

  • Mensen in fictieve omgevingen

Je kunt echte acteurs met behulp van de green screen-techniek eenvoudig in video’s of speelfilms plaatsen die zich – bijvoorbeeld – in de ruimte afspelen of in compleet geanimeerde fantasiewerelden.

  • Digitale weerkaart achter een weerman of -vrouw

Dagelijks zie je de green screen-techniek in actie bij het weerbericht op televisie. Zo kun je allerlei dynamische (bewegende) beelden zien van vele weersverschijnselen en hun ontwikkeling gedurende verschillende uren (in de toekomst) terwijl de weerman of -vrouw hier live toelichting bij geeft.

  • Zakelijke ‘talking heads’ video’s

Wil je een bedrijfsfilm, reportage of uitlegvideo maken aantrekkelijker maken? Dan kun je green screen gebruiken om de pratende persoon in een stad of de natuur te plaatsen, of bijvoorbeeld je logo, product of andere bedrijfsonderdelen achter hem of haar te tonen.

Wat is het verschil tussen een blue screen en een green screen?

Feitelijk is er geen verschil (in functie) tussen een blue screen en een green screen.
In plaats van een groen scherm kun je ook prima gebruikmaken van een blue screen. Dit werkt met precies dezelfde techniek en je moet met dezelfde zaken rekening houden.

Wel is het zo dat groen een grotere helderheid heeft dan blauw, wat voordelen en nadelen heeft.

Heb je veel licht nodig – bijvoorbeeld als je filmt bij daglicht of veel moet verlichten – dan is een green screen handiger. Bij een nacht- of avondshoot is een blauw scherm dan weer beter. Ook omdat er dan minder (groen/blauw) licht terugkaatst op de gefilmde persoon.

Meer weten over green screens?

Download whitepaperDownload whitepaper
BackgroundBall
BackgroundBall