Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een embedcode?

Betekenis

Wat is een embedcode?

Een embedcode is een html-code waarmee je een video-, foto- of audiobestand insluit op een (andere) webpagina.

wat is een embedcode?

Embedcode betekenis

‘Embedden’ betekent letterlijk ‘insluiten’.

Een embedcode kan verschillende vormen aannemen, maar het idee is dat je de url of de html-code van het video-, foto- of het audiobestand zelf insluit binnen de daadwerkelijke embedcode. Dit insluiten hoef je meestal gelukkig niet zelf te doen, maar is vaak al kant en klaar aanwezig op de plek waar het bestand dat je wilt embedden gepubliceerd staat.

Embedcode voordelen

Het handige van een embedcode is dat je zelf geen bestanden hoeft te downloaden of uploaden maar gewoon direct content kunt gebruiken die online te vinden is. Door met de embedcode te ‘verwijzen’ naar de oorspronkelijke locatie (waar je ook de content na doorklikken direct kunt bekijken), geldt dit niet als een nieuwe openbaarmaking en maak je middels embedden met een embedcode dus ook geen inbreuk op het auteursrecht.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Embedcode voorbeelden

Embedcodes kunnen automatisch gegenereerd worden door WordPress. Dan hoef je – in de Gutenberg editor – bijvoorbeeld alleen meer op de tab ‘ínsluiten’ te klikken, vervolgens op het platform – zoals ‘Youtube’ – en dan de url in de aangewezen plek te plakken en op de knop ‘insluiten’ te klikken.

In oudere versies van WordPress kun je ook de url gewoon in je artikel plakken, waarna de video na uploaden automatisch wordt geëmbed. Gebeurt dit niet, dan kun je de url insluiten met de woorden “embed” en “/embed” tussen vierkante haakjes (“[” en “]”), respectievelijk vlak voor en na de url.

Nog een optie is om bij het ‘delen’-gedeelte op de oorspronkelijke locatie meteen al te klikken op ‘insluiten’ je krijgt dan een embedcode in beeld, beginnend en eindigend met ‘iframe’. Hierbij kun je vaak ook voor verschillende afmetingen kiezen, of deze zelf aanpassen in de code. Je kopieert simpelweg deze iframe-code en plakt deze in je artikel (via de tab ‘tekst’ en niet ‘wysiwyg’ of ‘visueel’.

Heb je vragen over embedcodes?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank