Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is een callsheet?

Betekenis

Wat is een callsheet?

Een callsheet is een planningsschema voor een opnamedag van een videoproductie. Dit schema wordt gebruikt binnen de entertainmentindustrie door de betrokken crew. Een callsheet wordt gemaakt en verstuurd door de productieafdeling.

Wat is een callsheet?

Callsheet voorbeeld

In het callsheet staat alle benodigde informatie vermeld voor de betreffende opnamedag. Zo staan er de calltijd (tijdstip waarop je wordt verwacht op de opnamedag), draaitijden en wraptijd in (tijd dat de opnamedag is afgelopen). Verder staan er de gegevens van de crew in, zoals namen, functies en telefoonnummers, maar ook de props, adressen van de locaties, de scènes die gefilmd worden en details hiervan.

Er is ook een globale planning opgenomen met de hoofdpunten en afspraken die hierbij gelden. Hierbij staat vaak vermeld of het om binnen- of buiten-opnames gaat, evenals dag- of nachtopnames.

Callsheet bijzonderheden

Daarnaast bevat het callsheet informatie over bijzonderheden die de crew vooraf moet weten. Denk hierbij aan mogelijkheid tot parkeren, lunchlocatie en afspraken over opnamelocaties.

Ook zijn er technische afspraken in het callsheet opgenomen, zoals een lijst met apparatuur, de opnamekwaliteit (bijvoorbeeld Full-HD of 4K) en de plekken waar stroompunten zijn.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Ga je een callsheet maken? Dan is een goede tip, zeker als je het voor de eerste keer doet, om een callsheet template te gebruiken. Je zult dan zelf ongetwijfeld nog wat moeten tweaken maar er is met zo’n template minder kans dat je dingen vergeet.

Callsheet gebruik

Een callsheet wordt vooraf aan de opname verstuurd naar de crew. Als er meerdere opnamedagen in een reeks zijn, gebeurt dit meestal de avond voor de opnamedag. Voor de crewleden is het vooral belangrijk om te weten wanneer en waar ze de volgende dag worden verwacht.

Heb je vragen over callsheets?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank