Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is de ROI van video?

Wat is de ROI van video?

De ROI van video is een afkorting van ‘Return on Investment’ van video; kort gezegd wat video-inzet je oplevert, afgezet tegen de investeringen.

aspect ratio

De daadwerkelijke ROI van video is afhankelijk van verschillende factoren. Bovendien zal de totale opbrengst of het totale effect van video dikwijls niet meteen na een campagne duidelijk zijn, aangezien video’s gedurende langere tijd het merkbeeld kunnen beïnvloeden van kijkers, waardoor een converterende actie even op zich kan laten wachten.Wat bepaalt de ROI van video?De ROI van video is geen vaste waarde en hangt af van specifieke factoren, waaronder de doelstellingen van de video, de kwaliteit van de productie, de distributiekanalen en de doelgroep. Over het algemeen kan video een aanzienlijke ROI bieden, als dit middel effectief wordt ingezet.Hoe kan ik video ROI meten?Met behulp van analyses en trackingtools kun je de prestaties van videocontent meten en de ROI evalueren. Door bijvoorbeeld het aantal views, de kijktijd, doorklikratio’s en conversies te meten, kun je de effectiviteit van de videoinzet beoordelen en optimaliseren.


ROI meetindicatorenDe ROI van video kan worden gemeten aan de hand van verschillende metrics, waaronder directe respons, verhoging van verkoopcijfers en betrokkenheid.

Voor een optimale ROI is het belangrijk vooraf te bedenken welke doelen je wilt realiseren met je video(campagne) en hierop te sturen bij de productie en inzet. 


Grootste ROI-voordelen van video


Er zijn verschillende gebieden waarop je duidelijk en meetbaar voordelen kunt behalen met video. Onder meer de volgende verbeteringen van marketing- en bedrijfsdoelen kun je met video realiseren.Hogere betrokkenheid


Video’s zorgen meestal voor een hogere betrokkenheid dan tekstuele inhoud. Dit kan resulteren in meer likes, shares, reacties en klikken, wat vervolgens weer kan leiden tot meer exposure en potentiële klanten.

Verbeterde merkherkenning


Door het gebruik van visuele en auditieve elementen kunnen video’s een krachtige indruk achterlaten bij het publiek. Hierdoor kunnen video’s helpen bij het versterken van de merkidentiteit en het vergroten van de merkbekendheid.

Meer conversies


Goed gemaakte video’s kunnen het vertrouwen van consumenten vergroten, waarmee ze eerder tot een aankoop of andere converterende actie zullen overgaan.

Hogere positie in zoekmachines


Video-inhoud kan helpen bij het verbeteren van de ranking van een website, aangezien zoekmachines als Google pagina’s met video-inhoud vaak voorrang geven.

Heb je vragen over de ROI van video?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank