Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Wat is de beste videoduur?

Tips

Wat is de beste videoduur?

Wat is de beste lengte voor een video? Je zult misschien denken: ‘Dat hangt van de video af.’ Of: ‘Zo kort mogelijk.’ Voor beide antwoorden is wat te zeggen.

Om de vraag goed te kunnen beantwoorden, moet je rekening houden met twee factoren: de beste lengte om kijkers te trekken en de beste lengte in combinatie met de inhoud.

Wat is de beste videoduur?

Beste videolengte bepalen

YouTube kijkt niet alleen naar de kijkduur, maar ook naar de lengte, het aantal keer dat de video gedeeld wordt en of kijkers doorklikken naar andere video’s. Want video is meetbaar en daardoor goed te analyseren. De video heeft dus een goede lengte op het moment dat de video voldoet aan de verwachting van de kijker.

Beste uitkijklengte

Hoewel een lange video met een lange kijkduur hoog in YouTube eindigt, worden korte video’s sneller uitgekeken, wat belangrijk kan zijn voor het uiteindelijke succes van je video.

SocialBakers onderzocht succesvolle Facebookvideo’s – video’s die voor meer dan 95% worden uitgekeken – en kwam uit op een ideale videoduur van 21 seconden.

Als je meer inhoud kwijt wilt in je video’s en uit zou gaan van een gezonde balans tussen lengte en uitkijkpercentage – zeg, een gemiddelde van 75% kijkduur -, dan is de beste lengte voor een video 30 tot 60 seconden.

Ideale/maximale videolengte?

Tegelijkertijd hangt de ideale videolengte ook af van het type video, het platform of de pagina waar je hem plaatst en de kijkersintentie. Is de kijker zelf op zoek (gegaan) naar een instructievideo, dan heeft hij er waarschijnlijk geen probleem mee om een video van 5 of zelfs 10 minuten te kijken.

Maar komen kijkers spontaan en ongevraagd jouw teaser video tegen, dan is het echt secondewerk…

Heb je vragen over de beste videoduur?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten Meer kennisbank