KennismakenKennismaken
Whitepaper    The Devion Way

Onze whitepaper biedt een diepgaande kijk op onze visie en werkwijze. We delen niet alleen onze methoden, maar ook voorbeelden uit de praktijk die de effectiviteit van onze strategieën illustreren.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kennismaken

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen met video? Of wil je meer weten over onze werkwijze en prijzen? Vul het formulier in en we nemen contact met je op. Samen ontdekken we hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten voor jullie organisatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Of je nu een vraag hebt, meer informatie wilt of benieuwd bent naar hoe we kunnen samenwerken?

Laten we samen sparren over hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Info & prijzen

Ontdek welk type animatie het beste bij je boodschap en organisatie past. Vul hiernaast de velden in en wij informeren je over stijl, vorm en prijzen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk
Ontdek

Zo scoort jouw instructiefilm op YouTube

Yes, je hebt een paar geweldige instructievideo's gemaakt voor YouTube. Dan wil je natuurlijk ook dat deze minimaal het aantal kijkers krijgt, dan het aantal bezoekers in de gehele looptijd van de musical "Soldaat van Oranje". Wanneer je een video op YouTube zet, zal deze niet gelijk top posities krijgen. Maar hoe dan wel? Met deze vijf simpele foefjes ben je verzekerd van hoge posities in de zoekresultaten van YouTube.

1. Zorg dat kijkers blijven kijken
YouTube beoordeelt een goede video aan de hand van de kijkersduur. Je moet ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk blijven kijken. Bij instructiefilms heb je één groot voordeel: de kijkers hebben vaak interesse in de gehele instructie. Benut dit voordeel dan ook. Begin je video bijvoorbeeld met “In deze video leg ik in 6 stappen uit…“. De kijker weet nu dat er zes stappen zijn en wanneer hij bij stap vijf is, zal hij de laatste stap ook echt nog wel gaan kijken. Wanneer de kijker dit niet weet is de kans van afhaken velen malen groter.

Je kunt bij de statistieken van je instructievideo zien hoelang iemand blijft kijken. Ga naar het kopje “kijkersloyaliteit” en vindt daar een grafiek zoals onderstaande afbeelding:

De blauwe lijn in de grafiek wil je zo horizontaal mogelijk houden. Dat betekent dat de meeste kijkers je video blijven kijken. YouTube geeft in dat geval de video een goede beoordeling.

Met een totaal van 6 kijkers is het makkelijker de blauwe lijn horizontaal te houden.

Tja, dat begrijpt Youtube ook! Daarom wordt er ook gekeken naar het totaal aantal kijkers. Stap 3, 4 en 5 helpen je daarbij.

2. Kies de juiste zoekwoorden
Pak een vel papier en schrijf minimaal 20 woorden op waar mensen op (zouden) zoeken om antwoord te krijgen op wat datgeen waar jij in de video antwoord op geeft. Al deze woorden zet je in de zoekwoordplanner van Google. Hiermee kun je zien op welke zoekwoorden de meeste zoekvolumes zitten. Kies hieruit het zoekwoord waar veel op wordt gezocht en welke het meest aansluit bij het onderwerp van jouw video. Plaats dat zoekwoord vervolgens in de titel van je video. Het liefst vooraan in de titel. Zorg dat de omschrijving bij de video minimaal uit twee regels bestaat, waar ook hetzelfde zoekwoord een keer in voorkomt. En vergeet ook niet het zoekwoord als “tag” toe te voegen.

Wanneer dat zoekwoord wordt ingetypt door jou potentiële kijker, zal de video hoger in de zoekresultaten verschijnen. En dan nu maar hopen dat jouw video wordt aangeklikt. 🙂 (lees snel stap 3)

3. Maak een goede thumbnail voor je video
Met een goede thumbnail wordt jouw video sneller aangeklikt. Let er wel op dat deze afbeelding overeenkomt met de inhoud van je video. Je hebt er niets aan dat mensen je video aanklikken, 10 seconden blijven kijken en dan weer wegklikken. Dit beïnvloed negatief de kijkersduur. Het blijkt dat een thumbnail met een persoon in beeld veel aantrekkelijker is om op te klikken. Bij een instructiefilm werkt het bijvoorbeeld goed wanneer je de oplossing van de instructie in tekst toevoegt aan je thumbnail. Welke van onderstaande video zou jij klikken?

4. Adverteren
Je hebt nu eenmaal kijkers nodig om hoge posities te verkrijgen. Het gaat je absoluut helpen wanneer je gaat adverteren met je video op YouTube. Doe dit niet gelijk vanaf het begin. Laat Youtube de video eerst beoordelen, om je organische (niet betaalde) posities te bepalen. Wanneer de video een paar weken online staat, kan je voor een klein budget zorgen dat je in de top wordt getoond. Wanneer je merkt dat het aantal kijkers omhoog gaat, kan je het adverteren uitzetten.

5. Linken
Probeer je video op heel veel verschillende plekken te verspreiden om het aantal kijkers te verhogen. Plaats hem op social kanalen of zet hem in een reactie van een forum welke betrekking heeft op het onderwerp van jouw video. Delen, delen, delen.

Heb je alle stappen goed uitgevoerd? Heb een paar weken geduld en je zult zien dat de video’s zullen stijgen in de zoekresultaten.

 

Wil je weten hoe wij de maximale potentie van video benutten?

Download whitepaperDownload whitepaper
BackgroundBall
BackgroundBall