Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Instructievideo’s woningcorporatie: een goede match

instructievideo’s kunnen echte life savers zijn, maar bepaalde bedrijven, instellingen en producten lenen zich hier nóg beter voor dan andere. Een goed voorbeeld is een woningcorporatie. In de praktijk krijgen zij te maken met vragen van klanten die heel goed – of beter zelfs – beantwoord zouden kunnen worden in een heldere instructievideo. Dan kan het gaan om praktische, doe-het-zelf-werkzaamheden, maar ook informatie over de huurregels of administratieve handelingen. En omdat zowel de klant als de woningcorporatie hiervan profiteren, zijn er alleen maar winnaars.

Help, ik ben geen klusser!
Als je twijfelt over de urgentie van een instructievideo voor een woningcorporatie, moet je voor de grap eens naar de zoekvolumes in Google kijken. Mensen worstelen blijkbaar heel veel met vragen over huis-, tuin- en huur-kwesties. Hieronder even een greep uit de meest voorkomende issues:

 • Hoe vul ik mijn cv-ketel bij?
 • Hoe doe ik een stekkerproef?
 • Wat doe ik als ik een huurachterstand heb?
 • Welke verzekeringen moet ik afsluiten als huurder?
 • Hoe zeg ik mijn huur op en wat is de opzegtermijn?
 • Wat zijn mijn rechten en plichten als huurder?
 • Welke onkosten aan de woning moet ik zelf betalen?
 • Welke aanpassingen mag ik doen aan de woning?
 • Hoe moet ik de woning achterlaten bij opzeggen huur?
 • Hoe sluit ik veilig een lamp aan?

Instructievideo's woningcorporatie

Bespaar en help
De voordelen van een goede instructievideo zijn niet te missen. Als je beseft dat telefoons bij helpdesks roodgloeiend staan en je (tien of honderd) duizenden mensen volledig verder kunt helpen met slechts een video (of serie video’s), dan kun je snel je conclusie trekken. Door gebruik te maken van een instructievideo bespaar je personeel – en dus geld – en verleen je daarnaast ook nog eens heel goede dienstverlening, wat je imago alleen maar ten goede komt. Want de video’s die je maakt zullen natuurlijk niet anoniem zijn, maar duidelijk jouw naam dragen.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
 • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
 • Zo worden video's volledig uitgekeken
 • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Geef zelfvertrouwen
Als bonus kun je met een goed gedeelde, op de juiste plekken geplaatste instructievideo ook mensen bereiken die nooit bij jouw corporatie terecht zouden zijn gekomen. Bijvoorbeeld omdat ze (nog) geen klant van je zijn, of omdat ze überhaupt nooit de stap zouden zetten om informatie op te vragen. Veel mensen vinden bepaalde handelingen namelijk te intimiderend en denken dat ze iets als het bijvullen van een cv-ketel nooit zelf zouden kunnen. Na het zien van een instructiefilmpje kunnen ze ineens het zelfvertrouwen krijgen om toch een poging te wagen.

Stijl en insteek
Als je besloten hebt een of meerdere instructievideo’s te maken, moet je nog wel even nadenken over de stijl en insteek. Wordt het animatie of live action, welke toon krijgt de video en is het misschien handig om hem interactief te maken? Dit laatste is wel aan te raden als het voor de hand ligt dat mensen de handelingen gaan uitvoeren terwijl de video afspeelt. Met interactieve video kun je dan makkelijk een stap terug gaan, een overzicht bekijken, of de video automatisch laten stoppen wanneer het volgende hoofdstukje is bereikt. Verder is het goed om jouw eigen stijl – die je ook in andere marketinguitingen gebruikt – terug te laten komen in de video, zodat je herkenbaar bent en blijft.

Verlaag de drempel
Zoals gezegd heeft iedereen baat bij een effectieve instructievideo. Allereerst de klant, die nu altijd en op elk device kan zien hoe hij de problemen in zijn huurwoning oplost, zonder eerst een tijd lang in de wacht te zitten, een helpdesk-medewerker te moeten spreken, of onnodig een vakman in te huren. Tegelijkertijd ontlast jij hiermee je klantenservice – wat kosten bespaart – en doe je aan image-building. Als je zorgt dat huurders eenvoudig toegang hebben tot jouw waardevolle kennis en content, doe je dus iedereen een plezier.

Heb je vragen over instructievideo’s woningcorporatie: een goede match?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Instructievideo's Hoe weet ik wanneer een instructiefilm werkt? Aandachtspunten en analyses voor instructiefilms
BLOG / Instructievideo's Hoe maak ik zelf een instructiefilm? 11 tips Een succesvolle instructiefilm met deze 11 tips