Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Hoe weet ik wanneer een instructiefilm werkt?

Hoe weet je nu of een videocampagne heeft gewerkt, dat is de vraag die veel marketeers zichzelf stellen. Videocampagnes zullen als eerste geoptimaliseerd moeten worden. Zijn de huidige campagnes geschikt voor het bekijken via een tablet of smartphone en is er een optimale videoduur tussen de verschillende apparaten? Zo kan een videocampagne via een desktop gerust 40 seconden duren, maar is dit voor een smartphone absoluut ongeschikt.

Hoe-weet-ik-wanneer-een-instructiefilm-werkt

Platform en context

Het succes van een campagne hangt grotendeels af van de plaats waarop de video is ingezet. Zorg voorafgaand aan de campagne voor heldere doelstellingen en een gerichte doelgroep. Zo kunt u al snel een keuze maken op wat voor platform de campagne zal gaan draaien. Daarnaast moet de context binnen het platform aansluiten bij de campagne. Bijvoorbeeld wanneer er in een instructiefilm een uitleg wordt gegeven over hoe men een kast in elkaar moet zetten, maar de content naast de video gaat alleen maar over auto’s, dan je jezelf afvragen hoe relevant de video in het geheel is. Wees dus alert op de synergie tussen de boodschap, het platform en de content.

Meten is weten

Het meten van resultaten is een belangrijke maatstaf voor de daadwerkelijke waardering van de videocampagne. Kliks zijn uiteraard een belangrijke indicator om na te gaan hoe vaak de instructiefilm is bekeken. Echter moeten de daadwerkelijke resultaten beoordeeld worden op de interactie die door de video plaats heeft gevonden. Heeft de video bijvoorbeeld ervoor gezorgd dat er meer aanmeldingen zijn gekomen voor de nieuwsbrief of bezoekt men nu meer pagina’s en blijft men langer op de pagina’s. Dit zijn allemaal meetindicatoren die er gezamenlijk voor zorgen dat uw bedrijf online sterk vertegenwoordigd wordt.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Ook een instructiefilm laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of vraag meer informatie aan
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Instructievideo's De 5 basisprincipes voor een instructiefilm Vergeet ze niet
BLOG / Instructievideo's Hoe maak ik zelf een instructiefilm? 11 tips Een succesvolle instructiefilm met deze 11 tips