Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Hoe bereik je medewerkers écht? Gebruik video’s voor interne communicatie

Een papieren boekwerk met uitleg over systemen? Saai. Een introductiedag voor nieuwe werknemers waarbij ze in een zaaltje naar een urenlange speech over het bedrijf moeten luisteren? Liever niet. Steeds meer bedrijven merken dat het lastig is om de aandacht van medewerkers vast te houden. Want let’s face it, mensen kijken liever naar een video dan dat ze jouw goed bedoelde introductietekst lezen. Hoe kun je zorgen dat jouw interne communicatie wél werkt? Met een supergave instructievideo natuurlijk. Lees hier waarom.

Hoe bereik je medewerkers écht? Gebruik video’s voor interne communicatie

If you can’t beat them, join them!
Die telefoon die aan de handen van jouw medewerkers lijkt vastgelijmd, hoeft helemaal niet te worden weggelegd als jij met pakkende video’s communiceert. Uit onderzoek blijkt dat maar 10% van een lange tekst bij medewerkers blijft hangen, tegenover 95% van een videobericht! Video kan hierdoor perfect worden ingezet bij het overbrengen van trainingen en opleidingen, nieuws, evenementen, introducties en behaalde successen. Met een toffe video zorg je ervoor dat jouw bedrijfsboodschap het onderwerp van de dag is in de personeelskantine in plaats van de laatste aflevering van Temptation Island.

Video voor interne communicatie

Meer info, minder moeite graag
Een foto zegt misschien wel meer dan duizend woorden, maar een video zegt meer dan alle woorden en foto’s bij elkaar. Met een video kan in een korte tijd een boodschap helder en duidelijk worden overgebracht. Ideaal voor interne communicatie. Dus ben je het ook zat om datzelfde praatje zo vaak te herhalen dat je het zelfs nog in je slaap opdreunt? Zonde van je tijd. Een instructievideo maakt het uitleggen en voorkauwen overbodig. Je kunt lekker met je voeten op het bureau in je luie stoel blijven zitten, terwijl je collega’s worden geïnstrueerd. Meer informatie, minder moeite!

Inspelen op emoties
Robots zijn cool, maar alleen in films. Medewerkers willen niet het gevoel hebben dat ze boodschappen van een machine ontvangen, maar van echte mensen. Een video voelt persoonlijker aan dan een geschreven tekst en laat een bericht tot leven komen. Hierdoor is het mogelijk om door middel van film emoties over te brengen, waardoor de kijkers meer betrokken raken bij jouw boodschap. Daarnaast biedt video de mogelijkheid om interactie uit te lokken met buttons, comments of polls. Like, share en volg!

Succesvolle video voor HR? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor HR
  • Hoe haal ik toptalent binnen met video?
  • Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie?
  • Hoe betrek je medewerkers bij jouw video?
Video's bekijken
Hoe haal ik toptalent binnen met video? 6 minuten
Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie? 3,5 minuut
Hoe betrek je medewerkers bij jouw video? 2,5 minuut
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Versterk jouw tribe
Dat een vrijmibo het community gevoel in een bedrijf vergroot– hallo gratis bier – is logisch. Maar ook videoboodschappen kunnen de teamspirit versterken en voor een betere band met het management zorgen. Niemand zit te wachten op een post-it op een prikbord of een oersaaie memo van de directeur. Maar met video’s kun je jouw persoonlijkheid overbrengen en kunnen medewerkers hun baas of collega’s beter leren kennen. In een handomdraai verander je de werkvloer in een moderne tribe waar iedereen zich trots bij aan wil sluiten.

Video's gebruiken voor interne communicatie?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Animatievideo voor interne bedrijfspresentaties Dit is waarom jij animatievideo moet gaan gebruiken in presentaties
BLOG / Instructievideo's Gouden tip voor instructievideo’s: maak ze interactief Meer betrokkenheid en succes door interactiviteit