KennismakenKennismaken
Whitepaper    The Devion Way

Onze whitepaper biedt een diepgaande kijk op onze visie en werkwijze. We delen niet alleen onze methoden, maar ook voorbeelden uit de praktijk die de effectiviteit van onze strategieën illustreren.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kennismaken

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen met video? Of wil je meer weten over onze werkwijze en prijzen? Vul het formulier in en we nemen contact met je op. Samen ontdekken we hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten voor jullie organisatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Of je nu een vraag hebt, meer informatie wilt of benieuwd bent naar hoe we kunnen samenwerken?

Laten we samen sparren over hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Info & prijzen

Ontdek welk type animatie het beste bij je boodschap en organisatie past. Vul hiernaast de velden in en wij informeren je over stijl, vorm en prijzen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk
Ontdek

De 5 basisprincipes voor een instructiefilm

Het maken van een goede instructiefilm is niet eenvoudig. Daarom beschrijven we hier de basisprincipes waaraan een instructiefilm moet voldoen.

basisprincipes-van-een-instructiefilm-content

Basisprincipes van een instructiefilm

  • 1. Breng de problemen in kaart
    Bedenk vooraf goed wat je reden is voor het maken van een instructiefilm. Wat voor instructie wil je geven en welke problemen moeten opgelost worden? Door het inzichtelijk maken van deze zaken, zal de instructiefilm later veel doelmatiger werken. Tevens kun je hierdoor beter bepalen hoe de instructie het beste in beeld gebracht kan worden.
  • 2. Hou het zo kort mogelijk
    Het is natuurlijk sterk afhankelijk van het type instructie, maar probeer te streven naar een korte instructiefilm. Dus breng de oplossing van het vooraf gestelde probleem snel in beeld.
  • 3. Streef naar een duidelijke en bondige boodschap
    Zorg dat de boodschap aantrekkelijk blijft. Gebruik indien nodig animaties om een moeilijke uitleg over te brengen. Een goede animatie is namelijk in staat om snel, eenvoudig en begrijpelijk iets weer te geven.
  • 4. Gebruik duidelijke taal
    Denk vooraf goed na hoe je kijkers het beste benaderd kunnen worden. Gebruik daarbij niet al te veel vakjargon. Het zou zonde zijn als de kijker afhaakt omdat hij of zij de video niet begrijpt of als de video te afstandelijk overkomt.
  • 5. Test het resultaat van de instructiefilm
    Als je zelf de video begrijpt wil dit niet zeggen dat alle kijkers dit ook doen. Test de instructiefilm daarom vooraf. Dit kan bijvoorbeeld met een aantal proefpersonen. Zo kun je onderzoeken of de video inderdaad helpt bij het oplossen van problemen en of er nog mogelijke knelpunten zijn.

Ook als de instructiefilm online staat is het belangrijk om deze continu te blijven monitoren. Na hoeveel seconden haken de kijkers af? En hoeveel mensen bekijken de gehele video? Dit is bruikbare data, waarmee je de instructiefilm nóg sterker kunt maken.

Wil je weten hoe wij de maximale potentie van video benutten?

Download whitepaperDownload whitepaper
BackgroundBall
BackgroundBall