Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Instructiefilm laten maken

Duidelijkheid en vertrouwen

Instructievideo’s maken complexe handleidingen overbodig. Want zien is begrijpen. Maar zien schept ook vertrouwen in eigen kunnen en in jouw betrouwbaarheid en toegevoegde waarde als merk. Videomarketing agency Devion weet al deze elementen in de juiste balans te optimaliseren. 

Alle (video) disciplines

Concepters, scenarioschrijvers, regie, licht, geluid, montage, animatoren, alle disciplines onder één dak. Dat is Team Devion

Volledige begeleiding

We nemen de gehele organisatie van de videoproductie uit handen en geven je natuurlijk continu een status update. En mocht je het stiekem zelf ook leuk vinden? Geen probleem, dan doen we het samen.

Eigen merkidentiteit

Wij vinden het belangrijk dat de huisstijl van de klant terug te zien is in de video. Elke klant verdient daarom een unieke instructievideo, waarin de merkidentiteit naar voren komt.

Een greep uit ons werk Voorbeelden van instructiefilms
Kraamzus Instructievideo's
KNSBInstructievideo's
Horeca HeroInstructievideo's
VerasolInstructievideo's
Kraamzus
Instructievideo temperaturen
Loading
De KNSB
KNSB - Shorttrack
Loading
Horeca Hero
Instructievideo
Loading
Verasol
Instructievideo Verasol
Loading

Instructiefilm laten maken?

Voor elk project en budget hebben wij het juiste antwoord. Dus grijp die hulplijn, kom maar door met die wensen en ontvang binnen 24 uur een overzicht van alle mogelijkheden.

  • Binnen 24 uur reactie
  • Duidelijk overzicht van prijzen
  • Helemaal vrijblijvend
Vraag informatie en prijzen aan
  • Ik wil meer vertellen
Geheel vrijblijvend

Ingewikkeld? Laat een instructiefilm maken

Zo simpel kan het zijn

Bij instructiefilms heeft een duidelijke inhoud vrijwel altijd prioriteit. Toch kan de vorm zeker helpen bij het makkelijker opnemen van de materie, waarbij je kunt kiezen tussen animatie, een persoon die het live voordoet, een schermopname en nog veel meer. Jouw specifieke doel is uiteindelijk leidend en dit houden we dan ook voortdurend in de gaten.

Is je instructiefilm succesvol (genoeg)?

Tijd om te meten en weten (en verbeteren)

Is de instructievideo voor de kijker nuttig geweest? En heb je überhaupt de juiste en voldoende kijkers bereikt? Dit hangt van verschillende factoren af: van de video zelf maar (vooral) ook van de inzet. Wij zorgen voor publicatie op de juiste plek en analyseren de, views, reacties, (relatieve) performance op de pagina en nog veel meer. En optimaliseren waar nodig. 

Onze aanpak

Welkom in onze keuken

We worden wel eens eigenwijs genoemd. Dat komt omdat we heel goed weten wat werkt. En dat is een consistente strategie die bestaat uit het bedenken, maken en verspreiden van jouw video, met een nauwe betrokkenheid van jou als klant. Dat is het beste recept voor ons gezamenlijke, gedroomde eindresultaat. 

Info & prijzen

Hoe we dat doen

In 6 stappen naar het eindresultaat
Stap 1: Kick-off

Voor we beginnen met de instructiefilm vragen we je eerst het hemd van het lijf. Wat is het doel van de instructievideo? Wie is je doelgroep? En met wat voor soort bedrijf, product of organisatie hebben we te maken? Zo achterhalen we niet alleen het verhaal achter de video, we vormen ook een goed idee van de visie achter het merk.

Stap 2: Concept

Geen effectieve instructievideo zonder een flinke brainstorm. We sluiten onszelf op, net zo lang tot we een aantal verfrissende en verrassende video concepten hebben uitgedacht. Allemaal verschillend, allemaal to the point. Gelukkig hoeven we niet te kiezen, daar hebben we jou voor. Toch?

Stap 3: Script

Finale concept gekozen? Hoog tijd om praktisch te worden, en alle ideeën uit te werken in scherpe woorden en ronde zinnen. Net zo lang schaven tot de essentie van jouw boodschap niet anders verteld had kunnen worden. Onze schrijvers maken overuren om jouw verhaal zo wervelend mogelijk op papier te krijgen. Zie ze zwoegen, de helden.

Stap 4: Opnames

Duurde even, maar het verhaal staat: het script is paraat. Het is nu of nooit. Laat maar aanslepen die camera’s, alle lampen vol aan en draaien maar! Onze ervaren crew brengt in no-time jouw verhaal tot leven. Soms zelfs met opnames op je eigen kantoor: kan iedereen mooi mee genieten van het maakproces.

Stap 5: Montage & Sound

Jazeker, we kunnen beginnen met de montage! Altijd weer een magisch moment: alleen de beste takes, de door jou gekozen muziek en aller strakste voice-over opname komen samen en vormen je bloedeigen video. Hier en daar misschien nog een kleine animatie en wat kleurbewerking, en het eindresultaat mag er wezen.

Stap 6: Inzet

Staattie hoor, je eigen instructievideo. Lekker te shinen online. Mooi natuurlijk, maar wat kijkers erbij zou wel prettig zijn, toch? Precies! Daarom helpt Devion na productie ook met het verspreiden van je video op precies die plekken waar jouw doelgroep zich bevindt. Kijkers gegarandeerd, rendement verzekerd.

Dit maakt ons uniek Kwestie van principes
“Ze komen hun afspraken na en denken echt met ons mee.” - Eric Dubbelaar - Mavention
Blog Meer over instructiefilms
BLOG / Instructievideo's Wat kost een instructievideo? Deze factoren bepalen de prijs van een instructievideo
BLOG / Instructievideo's Hoe verhoog je je conversie met instructiefilms? Aankopen stimuleren met non-instructiefilms...
Veelgestelde vragen Over een instructiefilm laten maken
Wat kost een instructiefilm?

We hebben het liever over de opbrengsten van een instructiefilm maar we snappen de vraag. Instructievideo’s maken we helemaal op maat. Daarbij spelen zaken mee als de duur, stijl en het soort video. Is het een instructie voor software, een machine of een medische handeling? En wat voor diensten biedt het videobedrijf allemaal, naast de productie van de video? Wordt er bijvoorbeeld nog aandacht besteed aan de marketing en verspreiding? Dat kan allemaal invloed hebben op de prijs. Maar je bent bij ons altijd verzekerd van een optimaal presterende instructievideo, ongeacht het prijssegment. Neem contact op voor jouw persoonlijke aanbod

.

Wat is de ideale lengte van een instructiefilm?

In een instructiefilm is het niet voldoende om de kijker even kort een indruk te geven van je merk. Als iemand een instructievideo bekijkt is dit meestal niet zijn eerste kennismaking met een bedrijf. De kijker moet alle handelingen snappen die nodig zijn om een product te gebruiken. In duidelijke taal en net zo duidelijke beelden. Een instructiefilm moet daarom zo lang zijn als noodzakelijk om de boodschap over te brengen. Soms ben je na een halve minuut al klaar, soms na drie minuten. Als je je kijker maar de juiste informatie geeft. Daar zorgen we voor!

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een instructiefilm?

De doorlooptijd van een instructiefilm is 3 à 6 weken. Maar weet je daarmee genoeg? Wij denken van niet. Want wat gebeurt er allemaal in die weken? In hoeverre word jij bij het proces betrokken. In welke gevallen duurt het langer of kan het korter? Wij zorgen er altijd graag voor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Dat de indeling van de taken naar wens is, dat we genoeg feedbackrondes inplannen en natuurlijk dat we de instructiefilm kunnen maken die jij voor ogen hebt. En als we daarvoor moeten schuiven of improviseren, dan doen we dat.

Wat is het doel van een instructiefilm?

Met een instructiefilm wil je kijkers informatie bieden. Dit kan om van alles gaan. Misschien zijn er nieuwe veiligheidsprotocollen binnen je bedrijf en wil je dit effectief naar je medewerkers communiceren. Of je wilt praktische algemene kennis delen met je klanten, zodat je beter top of mind blijft en de kijker je bedrijf sneller aan zal bevelen bij vrienden. Maar natuurlijk kan het ook gewoon gaan om het overbrengen van de noodzakelijke handelingen bij de ingebruikname van je product. Met een instructiefilm kun je op elk mogelijke manier je publiek informeren, overtuigen of service verlenen.

Waarom moet ik een instructiefilm laten maken?

Het korte antwoord: een instructiefilm werkt! Op wat voor manier je je kijkers ook wilt informeren, je bereikt ze pas echt goed met een instructiefilm. Mensen zijn visueel ingesteld en nemen veel beter informatie op via beelden dan (alleen) tekst. Nog meer voordelen: met een instructiefilm kun je goodwill kweken en je merkidentiteit communiceren. Bovendien kun je elke soort instructie in videovorm gieten. Of je nu bedrijfsprocessen wilt verduidelijken aan je personeel of je klanten wilt uitleggen hoe ze je product moeten gebruiken, je doet het met een instructiefilm!

Wat voor type instructiefilms maken jullie?

You name it! U roept, wij draaien! Letterlijk. Tenzij het een animatievideo is. Wat stijlen betreft kunnen we elk type instructiefilm maken. De stijl is altijd toegespitst op jouw merkidentiteit en daarom volledig uniek. Verder kun je kiezen voor een geanimeerde of digitale instructie, bijvoorbeeld om een proces laagdrempelig uit te leggen. Animatie is praktisch, want makkelijk aan te passen bij toekomstige productwijzigingen. Je kunt ook kiezen voor live action, waarin je de echte handelingen kunt tonen en persoonlijkheid kunt toevoegen. Tenslotte voegen wij elementen als een tijdlijn en stappen toe zodat de kijker de boodschap makkelijker kan verwerken.

Waarom zou ik voor Devion kiezen?

Borstklopperij doen we niet aan. We laten liever ons werk en onze klanten voor ons spreken (zie referenties). Toch willen we er wel iets over kwijt. Als eerste videomarketingbureau van Nederland is Devion niet alleen gespecialiseerd in het bedenken en produceren van animatievideo’s, maar ook in het verspreiden ervan. We verzorgen het hele marketingtraject voor je video en hebben ons eigen beproefde recept om jouw video succesvol te maken. Met behulp van jouw merkidentiteit en het kijkerservaring-model past de video niet alleen helemaal bij jouw merk maar sluit hij ook altijd aan bij de beleving van de kijker.

Wat hebben jullie nodig voor een offerte?

Het is ons streven om jouw merkidentiteit optimaal over te laten komen bij je kijkers en ze het gevoel en de kennis te geven die je wilt overbrengen. Daarom moeten we vooral goed weten wie je bent en wat je doelen zijn. Wat daarvoor nodig is? Een openhartig gesprek. En indien mogelijk een brand guide, zodat we rekening kunnen houden met je huisstijl en de herkenbaarheid van je merk kunnen maximaliseren. Zodra we een duidelijk plan hebben, ontvang je een passende fixed-price-offerte. Vraag hier jouw persoonlijke offerte op..

Ook een instructiefilm laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen