Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Instructiefilm laten maken

Duidelijkheid en vertrouwen

Instructievideo’s maken complexe handleidingen overbodig. Want zien is begrijpen. Maar zien schept ook vertrouwen in eigen kunnen en in jouw betrouwbaarheid en toegevoegde waarde als merk. Videomarketing agency Devion weet al deze elementen in de juiste balans te optimaliseren.

Alle (video) disciplines

Concepters, scenarioschrijvers, regie, licht, geluid, montage, animatoren, alle disciplines onder één dak. Dat is Team Devion

Volledige begeleiding

We nemen de gehele organisatie van de videoproductie uit handen, maar geven je natuurlijk wel regelmatig statusupdates en ruimte voor feedback.

Eigen merkidentiteit

Wij vinden het belangrijk dat de huisstijl en merkidentiteit van de klant terug te zien zijn in de video. Alleen dan wordt de instructievideo echt uniek.

Een greep uit ons werk Voorbeelden van instructiefilms
Kraamzus Instructievideo's
KNSBInstructievideo's
Horeca HeroInstructievideo's
VerasolInstructievideo's
Kraamzus
Instructievideo temperaturen
Loading
De KNSB
KNSB - Shorttrack
Loading
Horeca Hero
Instructievideo
Loading
Verasol
Instructievideo Verasol
Loading

Instructiefilm laten maken?

Voor elk project en budget hebben wij het juiste antwoord. Dus grijp die hulplijn, kom maar door met die wensen en ontvang binnen 24 uur een overzicht van alle mogelijkheden.

  • Binnen 24 uur reactie
  • Duidelijk overzicht van prijzen
  • Helemaal vrijblijvend
Vraag informatie en prijzen aan
  • Ik wil meer vertellen
Geheel vrijblijvend

Ingewikkeld? Laat een instructiefilm maken

Zo simpel kan het zijn

Bij instructiefilms heeft een duidelijke inhoud prioriteit. Toch kan de vorm helpen bij het opnemen van de materie, waarbij je kunt kiezen tussen animatie, echte mensen die de handeling demonstreren, een schermopname en nog veel meer.

Is je instructiefilm succesvol?

Tijd om te meten, weten... en verbeteren

Is de instructievideo voor de kijker nuttig geweest? En heb je de juiste kijkers bereikt? Dit hangt af van de video zelf maar ook van de inzet. Wij zorgen voor publicatie op de juiste plek en analyseren onder meer de views, reacties en relatieve performance op de pagina.

Onze aanpak

Welkom in onze keuken

We worden wel eens eigenwijs genoemd. Dat komt omdat we heel goed weten wat werkt: een consistente strategie die bestaat uit het bedenken, maken en verspreiden van jouw video, met een nauwe betrokkenheid van jou als klant.

Info & prijzen

Hoe we dat doen

In 6 stappen naar het eindresultaat
Stap 1: Kick-off

Voor we beginnen, willen we wat dingen van je weten. Wat is het doel van de instructiefilm? Wie is je doelgroep? En met wat drijft jouw organisatie precies? Zo krijgen we een goed beeld van het hele plaatje.

Stap 2: Concept

We sluiten onszelf op tot we een aantal verfrissende en verrassende videoconcepten hebben uitgedacht. Allemaal verschillend, allemaal to the point. Daaruit mag jij je favoriet kiezen.

Stap 3: Script

Een concept gekozen? Hoog tijd om praktisch te worden, en alle ideeën uit te werken. Onze schrijvers doen er alles aan om jouw verhaal zo wervelend mogelijk op papier te krijgen.

Stap 4: Opnames

Het is nu of nooit. Camera’s erbij… en draaien maar! Onze ervaren crew brengt in no-time jouw verhaal tot leven.

Stap 5: Montage & Sound

Tijd voor de montage! De beste takes, muziek en voice-over opnames komen samen en vormen jouw video. Hier en daar nog een kleine animatie en wat kleurbewerking en dan zijn we er.

Stap 6: Inzet

Fijn: je eigen instructievideo. Maar nu de kijkers nog. Devion helpt na de productie ook met het verspreiden van je video, op precies die plekken waar jouw doelgroep zich bevindt. Kijkers gegarandeerd.

Dit maakt ons uniek Kwestie van principes
“Ze komen hun afspraken na en denken echt met ons mee.” - Eric Dubbelaar - Mavention
Blog Meer over instructiefilms
BLOG / Instructievideo's Hoe verhoog je je conversie met instructiefilms? Aankopen stimuleren met non-instructiefilms...
BLOG / Recruitment video's Trotse en loyale medewerkers: verbind in de hele employee journey Zo verbind je met je personeel in de hele employee journey
Veelgestelde vragen Over een instructiefilm laten maken
Wat kost een instructiefilm?

We hebben het liever over de opbrengsten van een instructiefilm maar we snappen de vraag. Instructievideo’s maken we helemaal op maat. Daarbij spelen zaken mee als de duur, stijl en het soort video. Is het een instructie voor software, een machine of een medische handeling? En wat voor diensten biedt het videobedrijf allemaal, naast de productie van de video? Wordt er bijvoorbeeld nog aandacht besteed aan de marketing en verspreiding? Dat kan allemaal invloed hebben op de prijs. Maar je bent bij ons altijd verzekerd van een optimaal presterende instructievideo, ongeacht het prijssegment. Neem contact op voor jouw persoonlijke aanbod

.

Wat is de ideale lengte van een instructiefilm?

In een instructiefilm is het niet voldoende om de kijker even kort een indruk te geven van je merk. Als iemand een instructievideo bekijkt is dit meestal niet zijn eerste kennismaking met een bedrijf. De kijker moet alle handelingen snappen die nodig zijn om een product te gebruiken. In duidelijke taal en net zo duidelijke beelden. Een instructiefilm moet daarom zo lang zijn als noodzakelijk om de boodschap over te brengen. Soms ben je na een halve minuut al klaar, soms na drie minuten. Als je je kijker maar de juiste informatie geeft. Daar zorgen we voor!

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een instructiefilm?

De doorlooptijd van een instructiefilm is 3 à 6 weken. Maar weet je daarmee genoeg? Wij denken van niet. Want wat gebeurt er allemaal in die weken? In hoeverre word jij bij het proces betrokken. In welke gevallen duurt het langer of kan het korter? Wij zorgen er altijd graag voor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Dat de indeling van de taken naar wens is, dat we genoeg feedbackrondes inplannen en natuurlijk dat we de instructiefilm kunnen maken die jij voor ogen hebt. En als we daarvoor moeten schuiven of improviseren, dan doen we dat.

Wat is het doel van een instructiefilm?

Met een instructiefilm wil je kijkers informatie bieden. Dit kan om van alles gaan. Misschien zijn er nieuwe veiligheidsprotocollen binnen je bedrijf en wil je dit effectief naar je medewerkers communiceren. Of je wilt praktische algemene kennis delen met je klanten, zodat je beter top of mind blijft en de kijker je bedrijf sneller aan zal bevelen bij vrienden. Maar natuurlijk kan het ook gewoon gaan om het overbrengen van de noodzakelijke handelingen bij de ingebruikname van je product. Met een instructiefilm kun je op elk mogelijke manier je publiek informeren, overtuigen of service verlenen.

Waarom moet ik een instructiefilm laten maken?

Het korte antwoord: een instructiefilm werkt! Op wat voor manier je je kijkers ook wilt informeren, je bereikt ze pas echt goed met een instructiefilm. Mensen zijn visueel ingesteld en nemen veel beter informatie op via beelden dan (alleen) tekst. Nog meer voordelen: met een instructiefilm kun je goodwill kweken en je merkidentiteit communiceren. Bovendien kun je elke soort instructie in videovorm gieten. Of je nu bedrijfsprocessen wilt verduidelijken aan je personeel of je klanten wilt uitleggen hoe ze je product moeten gebruiken, je doet het met een instructiefilm!

Wat voor type instructiefilms maken jullie?

You name it! U roept, wij draaien! Letterlijk. Tenzij het een animatievideo is. Wat stijlen betreft kunnen we elk type instructiefilm maken. De stijl is altijd toegespitst op jouw merkidentiteit en daarom volledig uniek. Verder kun je kiezen voor een geanimeerde of digitale instructie, bijvoorbeeld om een proces laagdrempelig uit te leggen. Animatie is praktisch, want makkelijk aan te passen bij toekomstige productwijzigingen. Je kunt ook kiezen voor live action, waarin je de echte handelingen kunt tonen en persoonlijkheid kunt toevoegen. Tenslotte voegen wij elementen als een tijdlijn en stappen toe zodat de kijker de boodschap makkelijker kan verwerken.

Waarom zou ik voor Devion kiezen?

Borstklopperij doen we niet aan. We laten liever ons werk en onze klanten voor ons spreken (zie referenties). Toch willen we er wel iets over kwijt. Als eerste videomarketingbureau van Nederland is Devion niet alleen gespecialiseerd in het bedenken en produceren van animatievideo’s, maar ook in het verspreiden ervan. We verzorgen het hele marketingtraject voor je video en hebben ons eigen beproefde recept om jouw video succesvol te maken. Met behulp van jouw merkidentiteit en het kijkerservaring-model past de video niet alleen helemaal bij jouw merk maar sluit hij ook altijd aan bij de beleving van de kijker.

Wat hebben jullie nodig voor een offerte?

Het is ons streven om jouw merkidentiteit optimaal over te laten komen bij je kijkers en ze het gevoel en de kennis te geven die je wilt overbrengen. Daarom moeten we vooral goed weten wie je bent en wat je doelen zijn. Wat daarvoor nodig is? Een openhartig gesprek. En indien mogelijk een brand guide, zodat we rekening kunnen houden met je huisstijl en de herkenbaarheid van je merk kunnen maximaliseren. Zodra we een duidelijk plan hebben, ontvang je een passende fixed-price-offerte. Vraag hier jouw persoonlijke offerte op..

Ook een instructiefilm laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen