Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

How-to video laten maken

De enige instructie die er toe doet

How-to video’s zijn geweldige hulpmiddelen. Handleidingen – je weet wel: van die papieren boekwerken met instructies – behoren definitief tot het verleden. Je zoekt je een ongeluk als je ze wilt vinden in een nieuw gekocht product. Misschien één velletje met een quick start guide; dat is het. En logisch ook: in een video kun je – duidelijker dan met welke tekst of afbeelding ook – laten zien wat de bedoeling is.

Alle (video) disciplines

Bij Devion Videomarketing hebben wij alle disciplines onder één dak. Van scriptschrijvers, animatoren en cameramannen tot aan marketeers.

Volledige begeleiding

Wij bedenken een tof concept dat volledig aansluit bij de huisstijl van jouw organisatie, maken of animeren de video en zetten de video effectief in.

Eigen merkidentiteit

Wij vinden het belangrijk dat al onze klanten een unieke video krijgen die goed bij de huisstijl en wensen van de klant past.

How-to-video Bekijk de voorbeelden
Greiner Bio OneInstructievideo's
Kraamzus Instructievideo's
Horeca HeroInstructievideo's
The CueInstructievideo's
Greiner Bio One
Health sector
Loading
Kraamzus
Instructievideo temperaturen
Loading
Horeca Hero
Instructievideo
Loading
The Cue
Demovideo The Cue
Loading

Ook een how-to-video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen

Herkenbaar en duidelijk met een how-to video

Echte gebruikers doen het voor

In een how-to video hoef je niet een of andere ondoorgrondelijke tekst te matchen met het daadwerkelijke product. ‘Waar zit dat knopje?’, ‘Is dit nou de vóór of achterkant?’, ‘In welke volgorde moet ik dit eigenlijk doen?’ Dat soort vragen zul je (bijna) niet hebben in een how-to video. Je kunt live het daadwerkelijke product in actie zien, met een échte gebruiker die je stap-voor-stap laat zien hoe het werkt.

Hoe goed werkt een how-to video?

Alles is meetbaar

How-to-video’s worden ontzettend goed bekeken en schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Ze wérken gewoon! Dat kan iedereen zien en snappen, maar het is ook meetbaar. Je kunt niet alleen zien hoeveel views je video’s krijgen, maar ook hoe vaak ze helemaal af worden gekeken; én – als je een interactieve how-to video maakt – wanneer er geklikt wordt voor extra info, of om een hoofdstuk over te slaan.

Onze aanpak

Persoonlijk en helder

Bij Devion hebben we geen how-to video nodig als we voor jou aan de slag gaan. Video’s maken is ons vak en we weten dan ook precies wat jij nodig hebt om je video instructie zo effectief mogelijk te maken. We zorgen ervoor dat we helemaal in jouw eigen stijl en tone of voice uitleggen wat de kijker moet doen. Duidelijk en to-the-point.

Info & prijzen

In 6 stappen

Stap 1: Kick-off

How-to beginnen met het maken van een how-to video? Met jou natuurlijk! We kunnen wel een fantastische how-to video maken, als hij niet matcht met jouw stijl en doelen, is het alsnog een mislukking. Daarom willen we er eerst achter komen wat je wilt bereiken. Hoe subtiel moet het? Wat is je doelgroep? Is er een lange inleiding nodig of duiken we er meteen in? Pas als we dit weten, gaan we het concept en script schrijven.

Stap 2: Concept

Als we weten wie je bent en waar je naartoe wilt, kunnen we een goed concept gaan bedenken. Waar onze concepters het iedere keer vandaan halen is een raadsel, maar ze weten steeds weer met een superstrakke en aantrekkelijke how-to video op de proppen te komen. Maar we willen wel zeker weten of jij erachter staat en wat je ideeën zijn. Dat kun je vertellen tijdens onze bevlogen presentatie. Daarna besluiten we samen hoe we verder gaan.

Stap 3: Script

De grove lijnen staan op papier. Nu alleen nog de details uitwerken en de boel ‘inkleuren’. Onze creatieve geesten gaan aan de slag met het concept en schrijven op basis hiervan de best passende dialogen, overgangen en scènes voor jouw how-to video. Met steeds aandacht voor jouw unieke stijl en gewenste tone of voice.

Stap 4: Opnames

Het moment waarop we met zijn allen hebben gewacht, is eindelijk hier! Het concept staat op poten, het script is geperfectioneerd. Dus kunnen we beginnen met filmen. Onze filmcrew gaat bij jou of in de studio aan de slag om alle ideeën zo goed mogelijk te verbeelden. Laat dat maar aan onze professionele filmcrew over. De perfect op elkaar ingespeelde regisseur, planner, producent, setdresser, camera- en geluidsmensen maken het filmproces gezamenlijk tot een succes.

Stap 5: Montage & Sound

De beelden zijn binnen, dus: missie geslaagd! Toch? Nog niet helemaal. Nu moeten onze editors aan de slag om van al die losse beelden een soepel lopend geheel te maken. In de montageruimte krijgt de video pas betekenis. Dan komt alles op de juiste plek terecht, worden de beste voice-overs, effecten, overgangen en kleurcorrecties toegevoegd om jouw how-to video helemaal af te maken.

Stap 6: Inzet

Je video moet ook nog bekeken worden; door zoveel mogelijk mensen in jouw doelgroep. Je how-to video moet terechtkomen op de beste kanalen en de exposure krijgen die hij verdient. Laat dat maar ons over. We geven je een eigen videospeler, plaatsen de video op de meest optimale plekken en houden precies bij hoe goed hij presteert. Als we zien dat het beter kan, passen we de video(-inzet) aan. Zodat jij altijd het beste resultaat krijgt.

How-to-video zoals het hoort Kwestie van principes
“Ze komen hun afspraken na en denken echt met ons mee.” - Eric Dubbelaar - Mavention
Blog Meer over how-to-video
BLOG / Videostrategie How-to video’s en de klantreis Zo benader je een klant met een how-to video
BLOG / Videostrategie Loyalty creëren met een how-to videoserie Is kwantiteit key?