Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Explanimation laten maken

Uitleggen op een visueel aantrekkelijke manier

Heb je een mooi idee of een fijn product maar vind je het moeilijk om kort en bondig uit te leggen hoe het werkt? Laat dan een explanimation maken (ook wel uitleganimatie genoemd)! Want met een animatievideo kun je perfect moeilijke concepten of een ingewikkelde werking verbeelden. En ook nog eens op een visueel aantrekkelijke manier.

Alle (video)disciplines

We hebben niet alleen een animator nodig. Vele disciplines – van scriptschrijver tot marketeer – moeten ingeschakeld worden om een succesvolle explanimation te maken. Je vindt ze bij Devion.

Volledige begeleiding

We noemen het begeleiding, maar er valt eigenlijk niemand te begeleiden. Jij hoeft alleen maar achterover te zitten terwijl wij ons ‘ding’ doen en jouw explanimation maken.

Eigen merkidentiteit

Wat je ook uitlegt in je explanimation, voor een goede klantenbinding moet je zelf altijd herkenbaar blijven. Daarom laten we je merkidentiteit altijd terugkomen in je video.

Een greep uit onze tekenkunsten Voorbeelden van Explanimation
Greiner Bio OneAnimatievideo's
KraamzusAnimatievideo's
JAAP.NLAnimatievideo's
BreinwaveAnimatievideo's
Greiner Bio One
Health sector
Loading
Kraamzus
Instructievideo temperaturen
Loading
JAAP.NL
Animatievideo JAAP.NL voor de verkopers van huizen
Loading
Breinwave
Breinwave Smart
Loading

Explanimation laten maken?

Voor elk project en budget hebben wij het juiste antwoord. Dus grijp die hulplijn, kom maar door met die wensen en ontvang binnen 24 uur een overzicht van alle mogelijkheden.

  • Binnen 24 uur reactie
  • Duidelijk overzicht van prijzen
  • Helemaal vrijblijvend
Vraag informatie en prijzen aan
  • Ik wil meer vertellen
Geheel vrijblijvend

Met explanimation weet je het

Complexe onderwerpen worden begrijpelijk

Het valt niet mee om snel en overzichtelijk uit te leggen hoe de processen of verschillende fases verlopen van een nieuw project. Het is ook behoorlijk lastig om de achterliggende techniek van een product duidelijk te maken aan je publiek. Met een explanimation kun je dit allemaal vrij eenvoudig en elegant doen. Binnen een minuut heb je je hele product of concept uitgelegd, zonder dat er krakende hersencellen of fronsende wenkbrauwen aan te pas komen bij de kijker.

Explanimation: duidelijk en laagdrempelig

Een echte publiekstrekker

Animatie is de ideale vorm om een normaal gesproken moeilijk uit te leggen onderwerp mee te verhelderen. Je kunt met animatie namelijk vrijwel alles in beeld brengen wat je maar kunt bedenken. Maar er is nog een voordeel. Animatie is van nature aantrekkelijk voor de kijker. Het heeft iets fascinerends en onvoorspelbaars in zich, waardoor de kijker meteen geboeid is en tot het einde wil blijven kijken. Zelfs mensen die niet zo snel naar jouw product op zoek zouden gaan, interesseer je met een explanimation. Leuke bonus, toch?

Onze aanpak

Het beste - en échte - uit je merk halen

Explanimations maken doen we als… tja, vul maar in: de beste, geen ander, een baas… Video is ons vak en we gaan voor de beste kwaliteit. Maar er is pas een goede video gemaakt als jij je er helemaal in herkent. Jij bent de basis. Het gaat om jouw identiteit, jouw boodschap. Daarom krijgt jouw verhaal onze aandacht en is jouw explanimation naast goed geproduceerd, altijd authentiek.

Info & prijzen

Hoe we dat doen

In 6 stappen naar een Explanimation video
Stap 1: Kick-off

Klaar om in het diepe te springen of die bal een flinke poeier richting doel te geven? Ja? Wow, dat is… dus niet helemaal de bedoeling. We bewonderen je enthousiasme maar onze animators kunnen niet met een paar bulletpoints je explanimation in elkaar knallen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus willen we graag precies weten wie je bent, wat jou uniek maakt en waarom je denkt dat klanten voor je (zullen) kiezen. Alleen als we je verhaal echt kennen, kunnen we een authentieke en geloofwaardige explanimation maken.

Stap 2: Concept

Als we goed weten wie je bent, kunnen we de meesterbreinen van onze concepters aan het werk zetten om met geïnspireerde ideeën te komen voor je explanimation. We creëren een krachtig concept dat, zo vinden wij, helemaal past bij jouw doelen en identiteit. Natuurlijk heb je na onze presentatie alle ruimte om jouw twee centen te geven. Dan schaven we nog wat en bepalen we samen wat het eindconcept wordt.

Stap 3: Script

Alle neuzen dezelfde kant op? Mooi, dan kan dat steengoede idee voor je explanimation uitgewerkt worden tot een volwaardig script. Onze creatieve teksttalenten laten het meest effectieve verhaal uit hun toetsenbord rollen, met de juiste opbouw, overgangen, wendingen, dialogen en personages. En natuurlijk met jouw visie, tone-of-voice en boodschap optimaal voor het voetlicht gebracht. Want we willen dat jouw explanimation volledig overtuigt.

Stap 4: Storyboard

Yes, het échte werk kan beginnen! Of, nou ja, het visuele gedeelte dan. Onze animators laten hun vingers kraken en trekken hun trukendoos open om dat gave idee tot leven te wekken. Ze toveren de meest effectieve animaties tevoorschijn, precies zoals bedacht in het concept en script. Tenzij iemand nog een briljante ingeving krijgt waarmee je explanimation nog beter wordt natuurlijk.

Stap 5: Animeren

Alleen de basisanimaties zijn nog niet genoeg; nu moet alles nog optimaal worden samengevoegd en gefinetuned in de montageruimte. Een beetje schuiven met beelden, wat wegsnijden, een effectje hier, een ander kleurtje daar. Ook geluid en muziek zijn ontzettend belangrijk voor het slagen van je explanimation. Dus zorgen we voor een duidelijke voice-over en matchende muziek. Dan pas is je explanimation klaar.

Stap 6: Inzet

Je explanimation is gemaakt, dus het werk zit erop? Not quite! Je maakt je explanimation natuurlijk niet voor je collega’s, buurman of familie. Je wilt dat-ie serieus bekeken wordt door je doelgroep. Uiteraard zorgt Devion daar ook voor. We zorgen ervoor dat je gevonden kunt worden door Google, je krijgt een videospeler in je eigen stijl en je explanimation wordt op de juiste plekken gepubliceerd. Ook houden we goed bij hoe je explanimation presteert en doen aanpassingen als dit nodig is. Zodat jouw explanimation altijd goed bekeken wordt.

“Het is een leuk team en ze dwingen je om zelf ook over je eigen concept na te denken” - Thomas Schouten - CEO Falcon InsprecT Partner at Falcker
Dit maakt ons uniek Kwestie van principes
Artikelen over Explanimation videomarketing blog
BLOG / Animatievideo's 9 manieren om explanimations te gebruiken De mogelijkheden zijn eindeloos met explanimation
BLOG / Instructievideo's Wat kun je allemaal met een explainer video? Wij leggen het uit