Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Tips voor een succesvolle bedrijfsfilm

Een goede bedrijfsfilm informeert en stimuleert de kijker. Dit begint met het triggeren van de (potentiële) kijker tot aan het meten en optimaliseren van het actieproces dat de kijker gedurende de klantreis doorloopt.

Tips voor een succesvolle bedrijfsfilm

De basis van een goede bedrijfsfilm

Hoe komt een goede en succesvolle bedrijfsfilm eigenlijk tot stand? Het begint met het creatieve proces. Bekijk zelf eens bedrijfsfilms, welke spreken je het meeste aan en waarom? Neem deze inspiratie mee naar de gezamenlijke brainstorm met je videoproductie bedrijf. Tijdens deze brainstorm worden de doelstellingen omgezet naar visuele concepten.

Een boodschap met beleving

Bij het laten maken van een bedrijfsfilm is het belangrijk dat de boodschap kort en bondig is. Vervolgens moet de boodschap op een aantrekkelijk wijze worden verpakt. Dit gebeurt veelal door middel van storytelling. Storytelling zorgt er voor dat de kijker zich kan inleven in de boodschap en dat hij of zij de boodschap gemakkelijk blijft onthouden.

Bedrijfsfilm met actie

In het begin van een bedrijfsfilm wordt de kijker geënthousiasmeerd en vervolgens moet de kijker over gaan tot actie. Zorg dat je de gewenste actie duidelijk hebt. Kies het liefste voor één duidelijke actie zoals bijvoorbeeld “offerte aanvraag” of “bestel hier”. Voor een optimaal resultaat plaats je deze actie daadwerkelijk in de video zelf. Door middel van video-interactie kunnen buttons worden toegevoegd in video’s en bereik je een zo groot mogelijk rendement.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor verkoop
  • Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop?
  • Hoe verspreiden we video met de meeste impact?
  • Waar moet een goede sales video aan voldoen?
Video's bekijken
Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop? 5 minuten
Hoe verspreiden we video met de meeste impact? 9 minuten
Waar moet een goede sales video aan voldoen? 3 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Vragen over het laten maken van een bedrijfsfilm?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of vraag meer informatie aan
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Bedrijfsfilms 12 argumenten waarom je moet investeren in bedrijfsfilms (in 2024) Ontdek hoe video je organisatie structureel laat groeien
BLOG / Bedrijfsfilms Een bedrijfsfilm als start voor je merkverhaal Hoe video een bijdrage kan leveren aan het ontdekken en uitdragen van jouw merkverhaal