Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Medische video: de 7 beste manieren om klanten te bereiken

Kan jouw medisch product of medische organisatie wel wat extra aandacht gebruiken? Wil je in contact komen met patiënten of ze beter informeren? Of wil je snel en effectief de voordelen van je product laten zien aan zakelijke klanten en hun vertrouwen winnen? Dan is video onmisbaar. Niet alleen omdat video verreweg het meest geconsumeerde online marketingmiddel is, maar ook omdat er in video optimaal omgegaan kan worden met de gevoeligheden en de behoefte aan nauwkeurigheid en helderheid die vaak een grote rol spelen bij medische producten. Benieuwd op wat voor manieren een medische video je verder kan helpen? Lees dan snel verder!

Ook een medische video laten maken? Neem contact op!

Medische video: de 7 beste manieren om klanten te bereiken

7 tips bij het maken van een medische video


1) Maak alles begrijpelijk met animatie

Animatie is ideaal om complexe producten of werkingen uit te leggen, wat in de health care sector nogal eens nodig is. Wil je de essentie van een operatie, medicijn of de werking van een orgaan uitleggen aan een patiënt? Of in een notendop wat jouw innovatieve röntgenapparaat of tillift anders en beter doet dan soortelijke producten? Met een medische animatievideo kun je alles helder en overzichtelijk in beeld brengen en waar nodig tot op het kleinste niveau op details inzoomen.

2) Overtuig door te tonen

Medische producten zijn gebruiksproducten bij uitstek. Je kunt er van alles over uitleggen en in folders laten zien, maar in veel gevallen blijven ze – zeker voor consumenten – een ver van mijn bed-show. Door de apparatuur en hulpmiddelen echt in actie te laten zien, maak je producten en werkingen direct duidelijk en neem je mogelijke angsten en onzekerheden weg. Dit kan heel snel gebeuren, soms zelfs in een paar shots of een enkele oogopslag.

3) Schep een band

Of ‘gewone’ consumenten en patiënten nu je doelgroep zijn, of zakelijke klanten, bij de keuze voor een health care dienst, zorgverlener of medisch product speelt vertrouwen een grote rol. Juist daarom is video zo’n effectief middel voor de zorgsector. In een video kun je heel goed een bepaalde sfeer overbrengen. Of je product of dienst nu gewoon rust moet uitstralen of enthousiasme moet opwekken: in video kan het allemaal, met behulp van muziek, editing, een goed gekozen voice-over en de juiste acteurs of medewerkers.

4) Gebruik je video voor educatie

Video is een heel geschikt middel om mensen wat bij te brengen. Zo kunnen kijkers heel discreet en in hun eigen tempo de informatie tot zich nemen. Ook kunnen ze een video steeds opnieuw bekijken en er bovendien met een interactieve manier mee omgaan. Bijvoorbeeld door een eigen kijkroute te volgen en op willekeurige moment informatie op te vragen of links te volgen.

“Met een medische video kun je de mensen achter je merk laten zien”


5) Geef social proof met een testimonial video

Marketeers, of acteurs met grote glimlachen kunnen kijkers van van alles proberen te verkopen – en met goede mensen vóór en achter de camera kan dit ook zeker lukken – maar voor veel mensen is niets overtuigender dan ervaringen van échte klanten. Het liefst zo oprecht mogelijk, zonder de positieve punten op te kloppen of eventuele (aanvankelijke) twijfels weg te laten, zodat de kijker deze klanten ook echt gelooft. Zodra de kijker zich kan verplaatsen in het authentieke verhaal van de klant in de video, is het halve werk al gedaan.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

6) Geef je bedrijf een gezicht (met medewerkers)

De health care sector is bij uitstek een branche die op mensen gericht is. Dan is het ook heel belangrijk dat je een menselijk karakter uitstraalt. Dit kan heel goed in een medische bedrijfsvideo. Door ook echt de mensen te tonen die dag in dag uit hun werk doen, die de operaties verrichten, met patiënten praten en de medische producten gebruiken waar het om gaat. Of je nu mensen wilt werven, patiënten op hun gemak wilt stellen, of de mensen achter je merk wilt laten zien… met video breng je het over.

7) Huur een videomarketingbedrijf met medische video-ervaring

Er zijn vele videoproductiebedrijven die een video voor je kunnen maken, maar het liefst heb je natuurlijk iemand die al enige ervaring heeft in de medische sector. Een bedrijf dat weet welke voorwaarden en gevoeligheden er doorgaans zijn in jouw branche. Een bedrijf dat zich al meteen een voorstelling kan maken van de locatie, het soort product en wat er het beste werkt; zowel wat betreft apparatuur als marketingbenadering.

Natuurlijk, een debutant kan ook kans van slagen hebben, maar een ervaren medische videomaker verdient wel de voorkeur. Al is het maar omdat er dan minder uitgelegd hoeft te worden en het hele proces efficiënter verloopt.

Medische video: het kloppende hart van je marketingstrategie

Bedrijven doen doorgaans veel aan communicatie en marketing, maar het aandeel van video is soms verrassend klein. Juist in de medische sector is video een enorm krachtig middel om de gewenste boodschap en het juiste gevoel over te brengen. Waarom dan niet vol inzetten op video, met een volwassen (video)marketingstrategie die helemaal bij jouw bedrijf, waardes en stijl past? Want video’s zijn een essentieel onderdeel van een gezonde marketingstrategie.

Heb je vragen over medische video's?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Animatievideo in de medische wereld: een absolute must Ga voor resultaat zonder complicaties met een uitleganimatie in de healthcare sector
BLOG / Recruitment video's Recruitment video als hulpmiddel bij vacatures in de zorg Recruitmentvideo’s in de zorg: het beste medicijn