Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Een bedrijfsfilm krijgt kracht door storytelling

Waarom blijft geschiedenis beter hangen dan algebra? Waarom snappen kleine kinderen een wijze les beter als je er een beeldende uitleg omheen bedenkt? Simpel, vanwege de kracht van storytelling. Als je een verhaal vertelt, ziet de luisteraar meteen de situatie voor zich en legt hij verbanden. Je hebt een begin, midden en eind, die elkaar logisch opvolgen en daardoor makkelijk te onthouden zijn. Als je verhaal daarnaast ook nog eens herkenbare personages, problemen en emoties bevat, kan het de ontvanger ook nog eens echt raken. Allemaal dingen waaraan een ideale bedrijfsfilm zou moeten voldoen.

Overzichtelijke, aantrekkelijke pakketjes

Het mooie van storytelling is dat je potentieel elk stukje informatie overzichtelijker en aantrekkelijker kunt maken. Of het nu om wetenschappelijke trends gaat of de introductie van een nieuw product, als je het verpakt in een verhaal, is bijna iedereen meteen geboeid. Je verbeelding wordt geprikkeld, je verbindt je aan een personage en wilt weten hoe iets wordt opgelost of afloopt.

Van wat naar waarom


Wil je een klant ervan overtuigen dat hij jouw product moet gebruiken, dan is het in de meeste gevallen niet genoeg om slechts het product langs te laten komen en de belangrijkste, coolste features te tonen. Een klant wil niet weten wat hij kan kopen, maar waarom hij het zou moeten kopen. Waarom zou hij jouw product in zijn leven kunnen gebruiken? Kom met een goed verhaal, een behoefte waarin jouw product voorziet, een levensstijl waarin jouw product precies past, en je hebt de belangstelling van de kijker.

Je bedrijf wordt menselijk


Ook mooi van het gebruiken van een verhaal: je product en bedrijf krijgen een gezicht. Het is niet langer een onpersoonlijke organisatie die alleen maar producten over de consument heen stort, maar een bedrijf met een geschiedenis, doelen, problemen en successen. Een bedrijf met een visie, dat opgericht is en gerund wordt door echte mensen zoals jij en ik.

Een bedrijfsfilm waarin deze aspecten naar voren komen overtuigt veel beter dan een video waarin alleen producten, kenmerken en cijfers te zien zijn.

Waarom storytelling in jouw bedrijfsfilm?


Storytelling is de beste manier om jouw boodschap te verpakken. Wat je ook maar te communiceren hebt: met een verhaal wordt het overzichtelijker én krachtiger.

Uiteindelijk zal jouw product niet zo gek veel verschillen van dat van andere merken. Als jij dan menselijker overkomt dan je concurrenten of meer emotie weet over te brengen, is dat een groot pluspunt.

Met een verhaal kun je de kijker een goed gevoel meegeven en het idee dat jouw producten wat toevoegen in zijn leven. Veel meer dan dat heb je niet nodig.

Een voorbeeld van storytelling in een bedrijfsfilm:

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Ook een bedrijfsfilm laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer info over bedrijfsfilm
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Bedrijfsfilms Bedrijfsfilm Tips & Trics: “Gebruik emotie” Om de kijker te triggeren
BLOG / Bedrijfsfilms Bedrijfsfilm stimuleert online aankopen Het conversiepercentage stijgt