Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

De opkomst van bedrijfsanimatie

Bedrijfsfilms zijn zo oud als… nou ja, niet als ‘de weg naar Rome’ misschien, maar toch behoorlijk oud. En hoe kennen we de bedrijfsfilm vooral? Als een sympathieke video waarin werknemers aan het woord komen om over de essentie van het bedrijf te vertellen, met wat mooie sfeershots van het bedrijf of de producten erbij. Best ok hoor. Maar een creatieve of superstrakke zakelijke animatievideo werkt vaak een stuk beter. Daar komen veel bedrijven en marketeers ook achter. Vandaar dat de laatste tijd bedrijfsanimatie als paddestoelen uit de grond schieten. Lees onze tips!

De opkomst van bedrijfsanimatie

Kies voor een bedrijfsanimatie

Een bedrijfsanimatie laten maken is vaak een uitstekend idee. De core business van een bedrijf is niet altijd duidelijk uit te leggen en animatie is zo veelzijdig dat je hiermee elk gewenst gevoel en elk type informatie kunt overbrengen op de kijker. Live action kan prima werken en is soms de beste keuze, maar in veel gevallen blijkt animatie gewoon de ultieme verleider te zijn. Waarom zou je als bedrijf kiezen voor een animatievideo, vraag je? Omdat een bedrijfsanimatie …

Verrast
Er is iets aan animatie dat de kijker meteen rechtop doet zitten. Een animatievideo is onvoorspelbaar en dat maakt het interessant. Immers, met animatie kun je zo ongeveer alles in je video verwerken wat je maar kunt dromen. Daarom is een kijker van zo’n video altijd benieuwd wat er nu weer gaat gebeuren.

Neutraal is
Een voordeel van animatie is dat het doorgaans neutraal is, zonder culturele lading of vooroordelen. Zo kun je in een bedrijfsanimatie bijvoorbeeld gewoon kleine kinderen, ouderen, of gehandicapten – in de vorm van geanimeerde personages – ‘gebruiken’, terwijl dit met echte acteurs (of zelfs de echte mensen), een ongemakkelijk gevoel kan opleveren. Maar ook steden, landen en andere locaties kunnen volledig fictief zijn. Wat handig kan zijn, als je bepaalde automatische associaties wilt voorkomen.

Complexe materie vereenvoudigt
Als je een bedrijf hebt met een ingewikkeld product dat niet met een simpele talking head uit te leggen is, heb je heel veel aan animatie. Een zakelijke animatievideo kan heel goed complexe materie duidelijk maken, waarbij verbanden en concepten prachtig visueel kunnen worden gemaakt. Zaken als straling, elektriciteit, communicatiestromen of organisatiestructuren kunnen met animatie heel duidelijk in beeld worden gebracht.

Uitleggen van diensten gaat sowieso vaak beter met animatie. Heel kort en bondig en met één mooie visualisatie kan dan al duidelijk worden wat je bedrijf precies doet.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Verwondert, inspireert
We zeiden het al: met animatie is ongeveer alles mogelijk. Je kunt de kijker ver meevoeren in de wereld die je voor hem geschapen hebt. Dromen worden werkelijkheid, en de werkelijkheid wordt ineens heel begrijpelijk. Maar je snapt het niet alleen, je voelt als kijker ook wat een bedrijf doet, wat het wil en… wat het is. Door de juiste beelden, geluiden en muziek vormt de kijker een band met je merk of bedrijf.

Je merk versterkt
Met een bedrijfsanimatie kun je echt een connectie vormen tussen de kijker en je merk. Juist als je het wat meer over de visie van jouw bedrijf wilt hebben of de doelgroep of eigenschappen die je wilt aanspreken; als je jouw principes als merk wilt onderstrepen, heb je heel veel aan animatie. Dit zijn namelijk vaak abstracte begrippen of gedachtes, en met animatie kun je dit heel mooi visualiseren. In combinatie met de juiste geluiden en muziek, kan dit een heel krachtige bedrijfsanimatie opleveren.

Amuseert
Animatie hoeft er weinig voor te doen: door de vorm alleen al verdwijnt er een weerstand bij de kijker en ontstaat er een glimlach op zijn gezicht. Het heeft iets te maken met nostalgie: animatie is van nature ontwapenend, zeker als er personages in voorkomen. De animatievorm leent zich dan ook heel goed voor humor. Uiteraard kan dit ook met live action, maar een animatiefilm heeft – ook hier weer – zoveel mogelijkheden, met allerlei soorten personages en alle doldwaze situaties die je maar kunt bedenken, dat een bedrijfsanimatie ideaal is om je grappige beentje voor te zetten.

Erg goed werkt!

De conclusie is duidelijk. Het laten maken van een bedrijfsanimatie is een erg goede boost voor je bedrijf of merk. De kijker zal meteen de creativiteit en het unieke karakter van een zakelijke animatievideo waarderen, krijgt de boodschap luid en duidelijk door en ontwikkelt een band met je merk, waar je niet alleen nu wat aan hebt, maar ook in de toekomst.

Meer weten over bedrijfsanimatie?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Animatievideo's Animatie video laten maken voor je bedrijf: als je echt op wilt vallen Dit zijn de redenen om te kiezen voor animatie video
BLOG / Animatievideo's Werkt live-action gecombineerd met animatie? Combinatie van videostijlen populair, maar ook slim?