Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

De kracht van een wervingsvideo

Effectieve recruitment is essentieel op deze krappe arbeidsmarkt. Daarbij kan een wervingsvideo precies zijn “wat de dokter heeft voorgeschreven”, om maar even te verwijzen naar een branche die het zwaar te verduren heeft. (Maar we zouden ook kunnen zeggen dat je met een wervingsvideo sollicitanten weer bij de les krijgt.) In praktisch elke industrie kan video meerwaarde bieden ten opzichte van – of als aanvulling op – alternatieve wervingstools. We leggen je graag uit waarom (en hoe).

kracht van een wervingsvideo

Video voor invullen vacatures én employer branding

Met video kun je perfect een specifieke functie tot leven laten komen en van dichtbij overbrengen wat deze in de dagelijkse praktijk inhoudt; ideaal voor sollicitanten die in willen schatten hoe hun werkende leven eruit zal zien. Maar, misschien wel nóg belangrijker is dat video een authentiek, compleet en duidelijk beeld van jou als werkgever kan bieden. Je employment of employer branding is een belangrijk onderdeel van je corporate branding en is in veel gevallen een cruciaal element voor werkzoekenden.

Succesvolle video voor HR? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor HR
 • Hoe haal ik toptalent binnen met video?
 • Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie?
 • Hoe betrek je medewerkers bij jouw video?
Video's bekijken
Hoe haal ik toptalent binnen met video? 6 minuten
Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie? 3,5 minuut
Hoe betrek je medewerkers bij jouw video? 2,5 minuut
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Waarom video gebruiken voor je werving en selectie?

Wil je precies weten waarom je een recruitment- of wervingsvideo zou moeten gebruiken? Of beter nog: een serie video’s om jou als organisatie aantrekkelijk te maken voor werkzoekenden?

Deze trends en statistieken zijn de reden dat je video moet inzetten voor je werving:

 • Effectieve recruitment marketing

 • Een belangrijke trend in recruitment is recruitment marketing. Hierbij presenteer je je als werkgever al vroeg aan potentiële kandidaten – en niet alleen rondom een specifieke vacature – en analyseer je je verschillende inspanningen en online campagnes. Hoe succesvol zijn je (marketing)uitingen en wat kun je doen om ze te verbeteren, om zo meer geschikte kandidaten aan te trekken?

  Recruitment wordt hiermee meer pro-actief en meetbaar, waarbij een sterk imago van jouw organisatie – als werkgever – essentieel is. Je imago is namelijk belangrijk voor 95% van werkzoekenden.

  Dit alles maakt video het aangewezen medium om in te zetten bij je recruitment marketing. Het overbrengen van sfeer, emotie en een overtuigende boodschap, wat zo belangrijk is voor het neerzetten van een imago, is precies waar video in uitblinkt. Daarbij kun je video’s op maat maken voor ieder gewenst kanaal en zijn de prestaties ook nog eens heel goed meetbaar.

 • Ervaring is King, video is de oplossing

 • Sollicitanten ‘binnenhalen’ is uiteraard een eerste vereiste, maar een (langdurig) effectieve recruitment mag hier niet stoppen. Als de onboarding en verdere ondersteuning van nieuwe werknemers onvoldoende vertrouwen en duidelijkheid bieden, ben je die nieuwe medewerkers zo weer kwijt en zullen ze ook zeer waarschijnlijk geen ambassadeur worden voor je organisatie (waarmee je interesse zou kunnen wekken van toekomstige sollicitanten). Daarom moet je de beleving van de kandidaat – of ‘candidate experience’ – centraal stellen.

  Deze beleving in de gehele ‘candidate journey’ kun je perfect managen met video. Zeker met veel werknemers ‘op afstand’ of als je grote groepen op een zo betrokken mogelijke manier wilt bereiken, is video een uitkomst. Je kunt managers of bestaande medewerkers persoonlijk de nieuwe kandidaten aan laten spreken en goed de sfeer van je organisatie overbrengen. Maar ook het inhoudelijke aspect is goed te ondervangen met video. Bijvoorbeeld door e-learning of interactieve video’s, natuurlijk voorzien van de juiste CTA’s en contactmogelijkheden, en eventueel een feedbackformulier.

 • Creativiteit tonen 


 • Een wervingsvideo is hét middel om je te profileren als dynamische en creatieve organisatie; aantrekkelijke eigenschappen voor elke (potentiële) sollicitant.

  In een video kun je – naast je huisstijl – volledig je eigen stijl kiezen en precies uitstralen wat je wilt. Of je nu op kantoor filmt of een andere (buiten)locatie, uitsluitend live action gebruikt of wat animatie toevoegt voor een extra snufje creativiteit, met een wervingsvideo kun je een authentiek en prikkelend beeld geven van je organisatie.

 • Video = onderscheidend

 • Nog even los van de veelzijdigheid van video, is alleen al het gebruik van video ten opzichte van een traditionele advertentietekst op je website en/of vacaturesites een pluspunt.

  Hoewel steeds meer organisaties ervoor kiezen om wervings- of recruitment video’s in te zetten, beperken (te) veel bedrijven zich nog tot de oude, vertrouwde tekstuele advertenties. Dat is meteen jouw kans om op te vallen.

  Natuurlijk moet de video goed in elkaar zitten om concrete interesse te kunnen opwekken, maar alleen al het feit dat je wat anders biedt dan de meeste bedrijven, betekent dat je de aandacht van de bezoeker hebt.

  Daarbij is video ook simpelweg aantrekkelijker voor de gemiddelde bezoeker dan andere (marketing)uitingen.

 • Populairste content

 • Dit brengt ons bij een voor de hand liggend – maar daardoor niet minder belangrijk – argument voor het gebruik van video: video is het populairste type online content. Ruim 80% van het wereldwijde internetverkeer kan toegeschreven worden aan video streaming en video downloads.

  Baukelien van Minnen van Academy for Recruitment gaf enkele jaren geleden al terecht aan dat je het je als recruiter niet kunt veroorloven niets met video te doen. En die urgentie is alleen maar groter geworden.

  Trek snel passend personeel aan met een wervingsvideo

  Je ziet: het laten maken van een wervingsvideo als onderdeel van je recruitment proces is een verstandige keuze. Het zou net het verschil kunnen maken in deze tijden van arbeidsmarktkrapte. Met een recruiting video kun je niet alleen informatie geven over een functie, het takenpakket, de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vooral ook het bedrijf en de werksfeer centraal stellen en daarmee toekomstig personeel enthousiasmeren.

  Door de inzet van een krachtige en creatieve wervingsvideo laat je zien waarom jouw organisatie de beste plek is om te werken.

  Vragen over wervingsvideo's?

  036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
  Gerelateerde berichten meer blog
  BLOG / Bedrijfsfilms De hoogste tijd voor een recruitment video: 7 tips voor 2024 Zeven waardevolle tips voor je recruitmentvideo
  BLOG / Bedrijfsfilms Recruitment video: voor meer sollicitanten en een sterker merk Waarom kiezen voor video in recruitment?